Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

OPĆINA KULA NORINSKA

97.500,00 kn iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti za projekt primjene koncepta ‘Pametnih gradova i općina’

Objavljeno prije

Ovim projektom Općina Kula Norinska će napraviti kompletan energetski pregled javne rasvjete na području općine te na taj način imati potpuni uvid u stanje rasvjete te godišnje troškove za održavanje i potrošnju električne energije. Isto tako, taj dokument će biti temelj za prijavu na natječaj te izmjenu postojećih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom, koja će biti energetski učinkovitija, a izdvajanje za troškove javne rasvjete će biti puno manja.

Također će se uvesti sustav za nadzor i upravljanje rasvjetom s GIS lokacijskom kartom općine te putem aplikacije će se moći prijavljivati kvarovi na javnoj rasvjeti.

Pored ostalog, projektom će se definirati i nekoliko lokacija gdje će se instalirati videonadzor s praćenjem kvalitete i temperature zraka koja će biti implementirana u istoj platformi kako bi se stvorili temelji jedne od prve Općine u RH koja će funkcionirati po principu Smart City koncepta.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

OTVORENE PRIJAVE

Udruga Biom organizira trening prepoznavanja ptica u Neretvi

Objavljeno prije

Foto: Udruga Biom

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije