Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

BICIKLISTIČKO NATJECANJE

8. ožujka iz Pruda starta predzadnje kolo XC zimske lige Dalmacije

Objavljeno prije

Biciklističko natjecanje, Singletrack

U organizaciji BK Metković u Vidu se vozi 10. kolo XC zimske lige Dalmacije, a suorganizatori ove utrke su Udruga mladih Vid i UL Domagojevi gusari. U nedjelju, 8. ožujka iz Pruda starta predzadnje kolo XC zimske lige Dalmacije, očekuje se između 100 i 150 natjecatelja iz biciklističkih klubova od Zadra do Konavala.

Prijave za utrku su od 10:30 – 12:30 h, u kategorijama sport, rekreacija, žene, djeca (do 17 godina). Maloljetni vozači prilikom prijave moraju predočiti pismenu izjavu o suglasnosti roditelja/staratelja da dijete/štićenik može sudjelovati na natjecanju. Obavezno nošenje biciklističke kacige. Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za eventualnu štetu koju sudionik počini prema trećim osobama.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

XC ZIMSKA LIGA

U 12:45 sati iz Vida se kreće prema mjestu Prud (2km), gdje će biti start utrke. Prvo će startati kategorija sport, zatim ostali. Dužina staze za žene, rekreaciju i djecu je 19 km, a za sport 25 km.

Sveznalica 7400xXpx

Iz Vida do Pruda zagrijavanje u dužini 2,5 km. Start iz Pruda sa malonogometnog igrališta. Prvih 7 km staze je makadamski uspon u mjesto Dragovija, zatim se singletrackom u dužini od 1 km spušta do mjesta Nova Sela. Ovaj singletrack zahtjeva dosta spretnosti i znanja, pa će za neke možda biti najbolje da jedan dio tog puta preguraju biciklo.

Nakon singletracka slijedi 2,5 km ravnog makadamskog puta, na koji se nadovezuje kilometar spusta u selo Vreštica. Iz Vreštice se ide prema Vidu makadamskim putem s blagim usponima i nizbrdicama. Prije ulaza u Vid kategorija sport se razdvaja od ostalih. Rekreacija, žene i djeca idu put cilja ispred muzeja u Vidu, dok sport čeka još 3 km uspona u kombinaciji asfalta i makadama, te 2 km singletracka tzv. Mrtvačkog puta. Singletrack je dosta zahtjevan, naročito zadnjih 200 metara spusta. Nakon spusta lagana vožnja do cilja.

Nakon završetka utrke slijedi podjela medalja, te druženje i okrjepa. Za sve natjecatelje omogućen je posjet arheološkom muzeju Narona u Vidu. Natjecatelji mogu posjetiti muzej od 09 – 12,30 sati. Dio biciklističke rute je i put kojim su nekada djeca išla u školu u Nova sela, a za ovu utrku su ga pročistili članovi BK Metković, BK Relax, Udruge mladih Vid i LD Muflon.

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije