Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

6. PROSINCA '91. DOGODIO SE NAJŽEŠĆI NAPAD NA DUBROVNIK

Obilježen Dan branitelja Dubrovnika, dan kada je Dubrovnik herojski obranjen

Objavljeno prije

6. prosinca 1991. godine dogodio se jedan od najžešćih napada na Grad u dubrovačkoj povijesti. Velikosrpski agresor nemilosrdno je napao ovaj pitomi hrvatski grad, naše ljude, branitelje i civile. Krenuo je uništavati naša kulturna dobra u svom sumanutom pokušaju da zatre hrvatski duh. No, nisu agresori računali na hrabrost i domoljublje naših branitelja, na slobodoljublje Dubrovčana i ljubav prema Gradu i Domovini.

Danas je za jug Hrvatske dan sjećanja na sve žrtve, ali i dan zahvale svim braniteljima na Dan dubrovačkih branitelja i dan kada obilježavamo godišnjicu herojske obrane Grada.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić je istaknuo: „Još su živa sjećanja na 6. prosinca 1991. godine, i donose tugu, ali i ponos zbog svega što su tih dana naši branitelji učinili za naše sugrađane i svoj Grad.”

Kod spomen obilježja na groblju Boninovo vijence su položili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, MUP-a i branitelja, obitelji poginulih i udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Kod spomenika na muslimanskom groblju, te kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a ispred zgrade Policijske uprave polaganjem vijenaca, uz molitvu i svijeće okupljeni su se prisjetili stradalih dubrovačkih branitelja. Vijenci su položeni i na spomeniku na Liechtensteinovom putu u znak sjećanja na stradale vatrogasce i pripadnike HRM-a. Kod spomen križa na Srđu položeni su vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje, a u tvrđavi Imperijal upriličen je i prigodni program klape Ragusavecchia i učenika osnovnih škola.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Kao sjećanje na pomorce i branitelje stradale na moru ispred gradskog porta u more su položeni vijenci.

Poslijepodne su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju stradalim braniteljima Sustjepana, a u 18 sati u dubrovačkoj katedrali bit će služena sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Sveznalica 7400xXpx

TUŽNA VIJEST IZ STABLINE

Hrabra Milena Barbir (38) izgubila bitku sa zloćudnom bolešću

Objavljeno prije

Nažalost, nakon duge i teške bolesti preminula je Milena Barbir (38), neustrašiva majka i supruga iz Stabline pokraj Ploča.

Podsjetimo, Milena je u zadnje 3 i pol godine imala četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu više od 30 doza zračenja. Životna borba ove žene-heroja ovog proljeća ušla je u najdramatičniju, odlučujuću fazu, no bolest je nažalost bila jača, javlja Dubrovački vjesnik.

Mileni je za vrijeme trudnoće 2019. godine dijagnosticiran karcinom 4. stupnja, a nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se pogoršalo, jer su se iscrpile sve dostupne regularne metode liječenja.

Preostale su joj samo alternativne metode liječenja onkoloških pacijenata, a u skupljanju sredstava za terapiju usključile su se brojen udruge, tvrtke i pojedinci u velikoj humanitarnoj akciji “Pomozimo Mileni”, koju su organizirali Udruga Lađara Stabline i Mjesni odbor Stablina.

Milenina borba sa zloćudnom bolešću počela je kad je imala 27 godina, baš na rođendan, kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza (MS), a nekoliko godina kasnije i opasni tumor. Unatoč hrabroj borbi, MIlena ga nije uspjela pobijediti, a iza nje su ostali neutješni suprug i četverogodišnja kćerkica.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Sprovod Milene Barbir održat će se sutra, u subotu 10. lipnja, s početkom u 17 sati na Gradskom groblju Laniština u Pločama. Obitelj će izraze sućuti primati od 16 sati.

Uredništvo portala Metković News ovom prilikom obitelji izražava iskrenu sućut. Počivala u miru Božjem.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije