Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ODRŽANA 31. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene sve točke dnevnog reda – kreće projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu, povećane i potpore za poljoprivrednike

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 11 točaka dnevnoga reda.

Sjednicu smo prenosili uživo, možete je pogledati iznad u video prilogu, a od točaka dnevnog reda bi izdvojili Prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2021. do 2023. godine i Prijedlog Odluke o suglasnosti provedbe ulaganja u projekt rekonstrukcije Područnoga dječjeg vrtića u Vidu.

Naime, Grad Metković je 2018. godine po prvi puta iz svoga proračuna izdvojio sredstva za poljoprivrednike, a pravo na potporu imaju poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području grada. Prema novome Programu, iznos je ove godine povećan za 100 tisuća kuna.

– Ovo je četvrta godina da Grad Metković dijeli potpore poljoprivrednicima, i to kroz nekoliko mjera. Od prve godine cilj nam je biti podrška našim poljoprivrednicima i podupirati poljoprivrednu proizvodnju na području grada. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima želimo i povećavati te potpore. Tako su one u novome programu povećane za 100 tisuća kuna, odnosno, s 500 na 600 tisuća kuna. Nadam se da ćemo taj iznos svake godine povećavati, – istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

– Svi znamo da se posljednjih nekoliko godina povećava broj upisane djece u naše vrtiće. Drago mi je zbog toga, ali smatram da moramo kontinuirano ulagati u infrastrukturu te tako poboljšavati uvjete za rad djelatnika te kvalitetnije obrazovanje naše djece od najranije dobi. Zbog toga ulazimo u projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, ali ćemo se prijaviti i na nedavno objavljeni natječaj LAG-a Neretva, – rekao je Milan.

Od idućih lokalnih izbora gradonačelnik Metkovića će, umjesto dva, imati jednoga zamjenika, a Gradsko vijeće će umjesto dosadašnjih 17 imat 15 vijećnika. Iz tog razloga je na današnjoj sjednici usvojen i prijedlog Promjene Statuta Grada Metkovića koji se uskladio sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Također, tom promjenom, veće ovlasti su dobili mjesni odbori koji će Gradskome vijeću moći predlagati donošenje akata i sl.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Epidemiološke mjere u Neretvi se produljuju do 9. svibnja

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predložio je Stožeru CZ RH donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za jedinice lokalne samouprave s područja doline Neretve. Na tom se području do 9. svibnja zadržavaju postojeće nužne epidemiološke mjere dok će se na području ostalih jedinica lokalne samouprave primjenjivati nacionalna Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Na sjednici Stožera je istaknuto kako se ovakve preporuke donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je na širem dubrovačkom području zabilježen pad od 22 posto u 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, na Korčuli je pad od 27 posto, dok je u Neretvi zabilježen blagi pad, no 14-dnevna kumulativna incidencija je i dalje visokih 1242 zaražena. Najteže stanje je trenutno u Opuzenu gdje u posljednjih sedam dana bilježimo porast od 88 posto novih slučajeva zaraze COVID-19.

Prijedlog Odluke je Stožer donio nakon sjednice održane u petak sukladno naputku Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon održanih sastanaka s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije