Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

GI Sinovi i kćeri Neretve se u objavi obraća građanskoj inteligenciji

Objavljeno prije

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve se nakon mirnog prosvjeda održanog u nedjelju objavom obraća stanovnicima doline Neretve. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Nakon niza pokušaja da se mirnim putem probudi metkovska, opuzenka, pločanska inteligencija i stane uz malog čovjeka u traženju da se poboljša zdravstveni sustav u dolini Neretve. GI ovaj post posvećuje njima.

Uvaženi ravnatelji (škola,vrtića,udruga,med.ustanova), profesori, profesorice, tete iz vrtića, vatrogasci, političari, policajci, umjetnici, doktori, medicinske sestre, treneri športskih klubova, suci, tužitelji, župnici, braniteljske udruge, državni službenici, itd.

GI je cijelo vrijeme očekivala od vas da se probudite iz šarenog sna za dobrobit svih nas građana. Moramo napomenuti da i VI gospodo imate obitelj, djecu, roditelje i da je sve ovo do sad što je radila GI bilo i za vaše obitelji. Došao je dan da javno se mora reći da vas se stidimo i da niste zaslužili funkcije na kojim se nalazite.

Bez obzira na vas, građani će se izboriti za sve zahtjeve koji su predani za dobrobit svih nas. Ovaj post je usmjeren na vas da se probudite i ako treba javno vas oprati u medijima, hoćemo jer od vas očekivamo da se uključite.

GI u dosadašnjem radu se izborila za:

  • proširenje postojeće dnevne bolnice na cijelu zgradu
  • dolazak specijalista u DZ Metković
  • hematološke analizatore u HMP i DZ Metković
  • transportni inkubator za rodilište
  • transkutalni bilirubinomjer za rodilište
  • digitalne vage za dijalizu
  • ubrzali uvođenje helikopterske medicinske službe.

I što je najvažnije, cijelo vrijeme se priča o našem rodnom kraju i nedostacima u zdravstvenom sustavu i beskompromisno se traže poboljšanja za sve nas. Boli vaša šutnja jer ste stavili karijeru ispred svojih obitelji. Ovim putem vas pozivamo da se trgnete jer sa vama je drukčija priča.

GI nastavlja kao i do sad, beskompromisno se zalagati za svaku obitelj u dolini Neretve i nikad nećemo praviti razlike između njih, tko su i što su.

Zahtjev za izgradnjom bolnice u dolini Neretve će se ispuniti samo treba bit uporan a zakon RH je na našoj strani. Nama preostaje da budemo dosljedni a vrata GI su svima otvorena.
Izvolite se zauzeti za zajednicu!

S poštovanjem, GI Sinovi i Kćeri Neretve

ČESTITKA ŽUPANA

Župana Dobroslavić čestitao mons. Vidoviću na imenovanju novim hvarskim biskupom

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku mons. Ranku Vidoviću, našem Neretvaninu (rođen u Vidonjama, Općina Zažablje), povodom imenovanja novim hvarskim biskupom, koju prenosimo u nastavku:

“Poštovani mons. Vidoviću,
s radošću sam primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao novim hvarskim biskupom, na čemu Vam od srca čestitam u ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime.
Vaše imenovanje potvrda je Vašeg predanog i istinskog djelovanja na zahtjevnim zadacima unutar Crkve.
Uvjeren sam da ćete i u novoj službi nastaviti s požrtvovnim i ustrajnim promicanjem crkvenog nauka i pastoralnog služenja, na radost i dobrobit svih vjernika.
S izrazima osobitog poštovanja,

ŽUPAN
 Nikola Dobroslavić”

don Ranko Vidović

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije