Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

KINEDOK - FILMSKI KLUB I U METKOVIĆU

Kolektiv poziva na projekciju dokumentarnog filma ‘Para povrh rijeke’

Objavljeno prije

Para povrh rijeke -cover

Udruga mladih grada Metkovića ‘Kolektiv’ poziva u Volonterski centar (nekadašnja Gradska knjižnica) gdje će u petak 28. travnja u 19:30 sati, u sklopu projekta Kinedok, biti prikazan dokumentarni film ‘Para povrh rijeke‘.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Para povrh rijeke – Poput pare koja se tiho pojavljuje, zatim tiho iščezava iznad rijeke, život svakog čovjeka je podjednako krhak, što se posebno odnosi na umjetnike. Prolaznost njihove slave srdišnja je tema ovog dokumentarca, koji prikazuje život trojice ostarjelih jazz glazbenika – trubača Laco Deczi,trubača L’ubomira Tamaškovića i kontrabasista Jana Jankeje, koji su pobjegli na zapad iz Čehooslovačke pod sovjetskom okupacijom.Ondje je njihova zvijezda zasjala uz mnoge slavne svjetske glazbenike. Refleksno melankolično ozračje filma, prikazuje izmaglicu filma koja tek što ne iščezne, odražava se i u oćenitom kontemplativnom ritmu pripovijedanja.

Film je osvojio brojene nagrade, a međunarodnu premijeru je imao na Visions du Reel Nyon, 2016 godine.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Kinedok – nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. (www.kolektiv.hr)

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije