Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

ISPLATIVOST GRADSKIH PROJEKATA

Dalibor Milan: Parking u Metkoviću mora biti u službi građana i zbog uspostave prometnog reda, a ne zbog prihoda Grada

Objavljeno prije

Dalibor Milan, HDZ Metković

Nije zvučalo baš previše inovativno donijeti odluku o uvođenju naplate parkiranja u gradu Metkoviću 2014.g. od strane MOST-a. Uz to cijena od 5,00 Kn/h za 1. zonu nije nimalo skromna obzirom na standard vlastitih građana: 7. mjesto najsiromašnijih u Hrvatskoj i svaki drugi nezaposleni građanin županije je sa prebivalištem u ovom gradu.

Doslovno se zavukla ruka u poluprazne džepove građana, uvele su se kazne pod izlikom uvođenja reda u prometu u gradu, pokušala se namiriti prihodovna strana proračuna, te se zaposlila nekolicina djelatnika na teret javnih prihoda grada.

Što je rezultat u protekle tri godine funkcioniranja sustava parkinga u Metkoviću:

  • Grad Metković je direktno iz svog proračuna u 2014.g. i 2015.g., ( za 2016.g. još nisu objavljeni rezultati o potpisanim ugovorima ) sufinancirao Metković razvoj d.o.o. na ime troškova parkinga i opreme za više stotina tisuća kuna
  • Rezultati rada METKOVIĆ RAZVOJ d.o.o. su poražavajući za period 2013.g.– 2015.g.: Broj zaposlenih se udvostručio, a neto dobit na kraju 2015.g. iznosila je svega 25.700 kuna. Obzirom da je grad „sufinancirao troškove za parking“ ovo društvo u 100 % vlasništvu grada Metkovića službeno nije iskazalo gubitak, a bez tih potpora posluje negativno.
  • Grad više od godinu dana nema prometnog redara. Što je sa tezom MOST-a o razlogu uvođenju naplate parkiranja – Uvođenja reda ?

Stoga kada postanem gradonačelnik Metkovića, nakon ovih lokalnih izbora, redefinirati ću parkiranje u gradu na sljedeći način:

  • Uredit ću parkiranje na način da je ono isključivo u službi osiguranja prometnog reda i ne ugroze pješaka, a ne da bude u ulozi ostvarivanja gradskog prihoda i zapošljavanja djelatnika na teret poreznih obveznika
  • Parkiranje će biti riješeno prvenstveno kroz osiguranje dovoljnog broja javnih parkirnih mjesta za stanare, naše građane koji dolaze iz prigradskih naselja radi obavljanju svakodnevnih aktivnosti u gradu, te gostiju koji borave u gradu
  • Grad će osigurati prometnog redara koji će se brinuti za održavanje reda u prometu grada Metkovića, na zadovoljstvo pješaka i vlasnika automobila
  • Djelatnici koji obavljaju zadaću naplate parkinga zadržati će svoja radna mjesta

Ja nudim konkretna rješenja građanima Metkovića, za njihovo dobro i za napredak ovog grada, a ne obećanja.

Dalibor Milan (HDZ)

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije