Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

OGŠ METKOVIĆ

Učenici flaute priredili zanimljivi elektro-akustični koncert

Objavljeno prije

U prvom dijelu koncerta učenici flaute OGŠ Metković predstavili su se elektro-akustičnim točkama. Elektronski medij bio je kompjuter priključen na pojačala dok je flauta sama po sebi akustična. Ovaj zanimljivi koncert pripremila je Mihaela Pavlović, prof. flaute.

Učenici su nastupili uz pratnju različitih bandova. ‘Ono što je teško, naročito učenicima, kod ovakvih izvedbi jeste što spremnost za javnu izvedbu treba biti na zaista visokom nivou, s obzirom da ih prati kompjuter a ne profesor koji je spreman u svakom slučaju prilagoditi se učeniku. Uvijek kad se radi o kombinaciji s elektronskom glazbom nema se prostora ni za kakvu sitnu pogrešku, stanku, ili produženi ton.”,  – rekla nam je profesorica Pavlović i zahvalila se Peri Đugumu, domaru škole na tehničkoj podršci.

U drugom dijelu koncerta koji je bio klasičnog karaktera učenici su nastupili uz glasovirsku pratnju Matee Jurilj, prof.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

PLESNE SKUPINE NA TRGU

Svečano otvorena 39. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Posebno svečano danas je bilo na Trgu kralja Tomislava na kojem je otvorena 39. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

U sklopu programa otvorenja brojnoj publici su se prigodno obratili predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan, zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko te župan Nikola Dobroslavić koji je ujedno i otvorio ovogodišnju Smotru.

Svojim nastupima otvorenje ovogodišnje Smotre uveličali su VU ‘Kumpanjija’ iz Blata koji su izveli svoj poznati Viteški ples od boja Kumpanjija i starinski Blajski tanac, sve dobne skupine KUD-a Metković izvele su Neretvansku poskočicu, a mlađa Ženska pjevačka skupina KUD-a Metković otpjevala je ‘Na Neretvu misečina pala’. FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke izvela je svoj Ples od boja, KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke Župske bali polka, čičak, dueta, mazurka i poskočica, a ovogodišnji predstavnici Smotre folklora Vinkovačke jeseni’ KUD Šokadija Stari Mikanovci ‘Kolo prid crkvom svete Klare’.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Program otvorenja je vodila Romana Gabrić, a nastavljen je u GKS-u Metković u kojem se trenutno održava prva Večer folklornih skupina. U sklopu programa ovogodišnje Smotre u Metkoviću se okupilo gotovo 1500 sudionika iz 57 folklornih skupina.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije