Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

NERETVANSKA ŽENSKA NARODNA NOŠNJA

Spremna da zauzme svoje mjesto u stalnom postavu obnovljenoga dvorca Eltz – Gradskom muzeju u Vukovaru

Objavljeno prije

Neretvanska ženska narodna nošnja

U vikendu pred nama KUD Metković putuje u Slavoniju gdje će nastupiti na otvaranju 53. Smotre folklora Brodsko Kolo u Slavonskom Brodu, te potom u Vukovaru svečano uručiti neretvansku žensku narodnu nošnju koja će zauzeti mjesto u stalnom postavu obnovljenoga dvorca EltzGradskom muzeju u Vukovaru. Tim povodom razgovarali smo s gospodinom Zdravkom Obradovićem, tajnikom KUD-a Metković, koji nam je osim toga najavio još kulturno-umjetničkih događanja.

– Ideja se rodila prije dvije godine kada smo išli u posjet Vukovarskom dvorcu Eltz koji ima stalnu postavu narodnih nošnji iz cijele Hrvatske. Kada smo vidjeli jedno prazno mjesto ja sam rekao „na ovo će mjesto doći jedna nošnja iz naše Neretve“, a danas ponosno mogu reći da ćemo ovu ideju uskoro provesti u djelo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Neretvanska ženska narodna nošnjaUz pomoć sredstava iz Ministarstva kulture i KUD-a Metković uspjeli smo sašiti jednu prekrasnu, originalnu i autentičnu nošnju koju ćemo 10. lipnja ove godine predati staroj postavi Vukovarskog muzeja, s tim da će se povodom toga upriličiti jedan kraći program na centralnom gradskom trgu Dr. Franje Tuđmana u Vukovaru.

Također, po uzoru na 50. Smotru folklora koju smo zajedno otvorili, tako ćemo i ove, 53. Smotre folklora u Slavonskom Brodu imati zajednički nastup sa starim poznanicima i prijateljima koji čine Folklorni ansambl ”Koprivnica” iz Koprivnice, KUD ”Metković” i domaćin Folklorni ansambl ”Broda”.

Sveznalica 7400xXpx

Inače, u zadnje vrijeme smo prilično angažirani, pa tako 11. lipnja idemo u Turijake kraj Sinja, gdje ćemo na poziv bivšeg župnika fra Petra Gulića održati koncert povodom 330. obljetnice Župe sv. Ante u Turijacima.

Isto tako mogu reći da se pripremamo i za svečani koncert 40. obljetnice, koju ćemo ako sve bude uredu odraditi 18. srpnja uoči blagdana grada Metkovića, – otkrio nam je gospodin Obradović.

Slijedom najava našim folklorašima želimo ugodan posjet Slavoniji, a po povratku vama poštovani čitatelji donosimo opširnu foto-reportažu.

ADVENT METKOVIĆ

Mandolinski orkestar KUD-a Metković i gosti iz Imotskog održali koncert tradicijske i moderne glazbe

Objavljeno prije

Ljubitelji tradicijske i moderne glazbe uživali su u koncertu Mandolinskog orkestra KUD-a Metković i njihovih gostiju Mandolinskog orkestra Imotski, koji je sinoć upriličen u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Gosti iz Imotskog, Mandolinski orkestar Imotski je organizator i poznatog Mandolina Imota festivala, na kojem je nedavno Mandolinski orkestar KUD-a Metković osvojio 3. mjesto u A kategoriji mandolinskih orkestara.

Koncert je održan u sklopu manifestacije Advent Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije