Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRVI BOY BAND S NAŠIH PROSTORA 'KRALJEVI NERETVE'

Pod motom ‘obrtnik, a ne umjetnik’ ovaj karizmatični trojac uveseljava svadbene mase punih 15 godina

Kako je svadbena scena u svijetu evoluirala, tako se i kod nas stvorila potreba za osnivanje jednog kultnog boy benda…

Objavljeno prije

Dolina Neretve uvijek je bila uz bok svjetskoj glazbenoj sceni, taj podatak potvrđuje i prvi boy band Kraljevi Neretve, koji su vrlo brzo prepoznali prazninu na svadbama, a ostalo je povijest…

Prvi koji su uvidjeli prazninu na neretvanskoj svadbenoj sceni su bili Josip Mušan i Pavo Jerković. Unatoč svom rokerskom porijeklu i odgoju, ljubav prema zaradi ih je okrenula prema jednom skroz drukčijem žanru.

2007. godine osnovali su prvi ovakav bend kroz koji su u slijedećih godinu dana prošli mnogi neretvanski muzičari. Godinu dana poslije u bend dolazi Petar Bebić i postava se od tada nije mijenjala. I u tom su smislu specifični jer nema benda na ovim prostorima koji je toliko godina u istoj postavi.

Početkom djelovanja benda Kraljevi Neretve, iz korijena su promijenjene svadbe kao takve. Razdragana trojka je posebno ponosna što su prvi počeli nositi mornarske majice i tako ih promovirali i popularizirali. Također iz benda napominju da su i u onim mračnim vremenima komunizma ostali dosljedni i odbili promjenu imena u ‘Sekretare’ te ostali zauvijek Kraljevi Neretve.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Toliko su bukirani da skoro pa nemaju slobodnog vikenda, a anegdote s njihovih nastupa… hmm… nećemo iznositi. Pod motom ‘obrtnik, a ne umjetnik’ ovaj karizmatični trojac uveseljava svadbene mase punih 15 godina.

Čestitamo im rođendan i želimo još puno dobrih zabava…

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije