Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRVI BOY BAND S NAŠIH PROSTORA 'KRALJEVI NERETVE'

Pod motom ‘obrtnik, a ne umjetnik’ ovaj karizmatični trojac uveseljava svadbene mase punih 15 godina

Kako je svadbena scena u svijetu evoluirala, tako se i kod nas stvorila potreba za osnivanje jednog kultnog boy benda…

Objavljeno prije

Dolina Neretve uvijek je bila uz bok svjetskoj glazbenoj sceni, taj podatak potvrđuje i prvi boy band Kraljevi Neretve, koji su vrlo brzo prepoznali prazninu na svadbama, a ostalo je povijest…

Prvi koji su uvidjeli prazninu na neretvanskoj svadbenoj sceni su bili Josip Mušan i Pavo Jerković. Unatoč svom rokerskom porijeklu i odgoju, ljubav prema zaradi ih je okrenula prema jednom skroz drukčijem žanru.

Sveznalica 7400xXpx

2007. godine osnovali su prvi ovakav bend kroz koji su u slijedećih godinu dana prošli mnogi neretvanski muzičari. Godinu dana poslije u bend dolazi Petar Bebić i postava se od tada nije mijenjala. I u tom su smislu specifični jer nema benda na ovim prostorima koji je toliko godina u istoj postavi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Početkom djelovanja benda Kraljevi Neretve, iz korijena su promijenjene svadbe kao takve. Razdragana trojka je posebno ponosna što su prvi počeli nositi mornarske majice i tako ih promovirali i popularizirali. Također iz benda napominju da su i u onim mračnim vremenima komunizma ostali dosljedni i odbili promjenu imena u ‘Sekretare’ te ostali zauvijek Kraljevi Neretve.

Toliko su bukirani da skoro pa nemaju slobodnog vikenda, a anegdote s njihovih nastupa… hmm… nećemo iznositi. Pod motom ‘obrtnik, a ne umjetnik’ ovaj karizmatični trojac uveseljava svadbene mase punih 15 godina.

Čestitamo im rođendan i želimo još puno dobrih zabava…

KONCERT 'FOLKLORNI ANSAMBL KOPRIVNICA I PRIJATELJI'

KUD Metković koprivničkoj publici predstavio plesove i pjesmu neretvanskog kraja

Objavljeno prije

Foto: Grad Koprivnica

Tradicijska kultura, ples i glazba s juga, istoka i sjevera Hrvatske, tako možemo nazvat koncert “Folklorni ansambl Koprivnica i prijatelji“, koji je u subotu, 26. studenoga održan u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na koncertu su Kulturno umjetničko društvo Metković, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koprivničkoj publici predstavili bogatstvo folklornih običaja kroz pjesme i plesove četiriju plesnih zona Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

Ovakav zajednički koncert prvi puta je izveden 2007. godine u Slavonskom Brodu i od tada se ova tri folklorna društva sastaju svake godine u drugom gradu.

Foto: Grad Koprivnica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije