Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Otvorena izložba ‘Deset godina Arheološkog muzeja Narona’

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona

Otvorenjem izložbe Deset godina Arheološkog muzeja Narona, autora Tonija GlučineArheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Upravo na taj dan, prije deset godina posjetiteljima je vrata otvorio Arheološki muzej Narona, prvi in situ muzej u Republici Hrvatskoj.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Od otvorenja do danas u Muzeju su uspješno pokrenute istraživačka, izložbena, pedagoška i publicistička djelatnost. Ovom izložbom prezentirana su postignuća Muzeja tijekom deset godina njegova javnog djelovanja kojim je doprinio kulturnom životu doline Neretve, ali i viziji razvoja Muzeja u budućnosti.

– Današnjom izložbom Arheološkog muzeja Narona obilježili smo 10 godina otvorenja vrata Muzeja posjetiteljima. Budući da je otvoren za Međunarodni dan muzeja 2007. godine, Muzej je u 10 godina postigao da se u stručno – znanstvenom, ali i u turističkom smislu nametne kao jedna nezaobilazna destinacija svima onima zainteresiranim za antičko nasljeđe. Narona je zaista spektakularan lokalitet koji zaslužuje veliku pozornost. Kontinuirano privlači posjetitelje, povremenim izložbama ostavlja prekrasan dojam, međutim manjim događanjima, kao što je ovaj, možemo privući lokalnu publiku što nam je jako važno, za Metkovic NEWs rekao je ravnatelj muzeja, ujedno i autor izložbe, Toni Glučina.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije