Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Otvorena izložba ‘Deset godina Arheološkog muzeja Narona’

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona

Otvorenjem izložbe Deset godina Arheološkog muzeja Narona, autora Tonija GlučineArheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Upravo na taj dan, prije deset godina posjetiteljima je vrata otvorio Arheološki muzej Narona, prvi in situ muzej u Republici Hrvatskoj.

Od otvorenja do danas u Muzeju su uspješno pokrenute istraživačka, izložbena, pedagoška i publicistička djelatnost. Ovom izložbom prezentirana su postignuća Muzeja tijekom deset godina njegova javnog djelovanja kojim je doprinio kulturnom životu doline Neretve, ali i viziji razvoja Muzeja u budućnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Današnjom izložbom Arheološkog muzeja Narona obilježili smo 10 godina otvorenja vrata Muzeja posjetiteljima. Budući da je otvoren za Međunarodni dan muzeja 2007. godine, Muzej je u 10 godina postigao da se u stručno – znanstvenom, ali i u turističkom smislu nametne kao jedna nezaobilazna destinacija svima onima zainteresiranim za antičko nasljeđe. Narona je zaista spektakularan lokalitet koji zaslužuje veliku pozornost. Kontinuirano privlači posjetitelje, povremenim izložbama ostavlja prekrasan dojam, međutim manjim događanjima, kao što je ovaj, možemo privući lokalnu publiku što nam je jako važno, za Metkovic NEWs rekao je ravnatelj muzeja, ujedno i autor izložbe, Toni Glučina.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije