Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

CRKVA SV. NIKOLE BISKUPA

Održan vrhunski korizmeni koncert Gradskog zbora Brodosplit

Objavljeno prije

Večeras je u crkvi sv. Nikole biskupa nastupio Gradski zbor “Brodosplit” s korizmenim koncertom pod pokroviteljstvom Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport Metković. Splićani su svojom vrhunskom izvedbom metkovsku publiku oduševili i zasluženo dobili dugotrajni aplauz.

Na programu su se našla djela Josipa Hatzea (Smiluj se), Borisa Papandopula (Kraljevstvo moje, Križni put i Završni zbor), Felixa Mendelssohna (Beati mortui), Ljube Stipišića (Oče Naš i Na gori u Galileji), Jakoba Gallusa (Ecce Quomodo Moritur Iustus), Jakova Gotovca (Terra termuit) i Tomása Luis de Victoriae (Domine non sum dignus i Miserere mei).

Sveznalica 7400xXpx

Gradski zbor „Brodosplit“ osnovan je 1972. godine. Svojim su radom, brojem nastupa, zanimljivošću repertoara kojeg izvode, vrijednošću interpretacije, kulturom pjevanja, osebujnom zvučnošću i kompaktnošću glasova, što su pokazali i na ovom koncertu u crkvi sv. Nikole biskupa, postali jednim od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj.

Veliki doprinos ovakvoj kvaliteti zbora daje i njihov dirigent Vlado Sunko, koji je zbor preuzeo 1988. godine. Vlado Sunko je dirigent i skladatelj, redoviti je profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu gdje vodi i mješoviti zbor Umjetničke akademije. Za uspješan stvaralački i dirigentski rad dva puta mu je dodijeljena nagrada grada Splita, Plaketa za doprinos razvoju Sveučilišta u Splitu kao i odlikovanje reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

KONCERT 'FOLKLORNI ANSAMBL KOPRIVNICA I PRIJATELJI'

KUD Metković koprivničkoj publici predstavio plesove i pjesmu neretvanskog kraja

Objavljeno prije

Foto: Grad Koprivnica

Tradicijska kultura, ples i glazba s juga, istoka i sjevera Hrvatske, tako možemo nazvat koncert “Folklorni ansambl Koprivnica i prijatelji“, koji je u subotu, 26. studenoga održan u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na koncertu su Kulturno umjetničko društvo Metković, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koprivničkoj publici predstavili bogatstvo folklornih običaja kroz pjesme i plesove četiriju plesnih zona Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

Ovakav zajednički koncert prvi puta je izveden 2007. godine u Slavonskom Brodu i od tada se ova tri folklorna društva sastaju svake godine u drugom gradu.

Foto: Grad Koprivnica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije