Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

Održan koncert povodom 95. obljetnice smrti Dore Pejačević

Objavljeno prije

Koncert povodom 95. obljetnice smrti Dore Pejačević, Đana Kahriman i Ivana Jelača

U srijedu, 7. studenog održan je koncert povodom 95. obljetnice smrti Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih hrvatskih skladateljica. Koncert se održao u galeriji GKS-a u Metkoviću, a proizašao je iz projekta pod nazivom Žene u glazbi, koji idejno polazi od značajnih glazbenica i skladateljica: Marie Theresie von Paradis, Clare Schumann, Fanny Mendelssohn i Dore Pejačević, čija su djela na koncertu izvele violinistica Đana Kahriman i pijanistica Ivana Jelača.

Uz koncert je bila i popratna izložba koja tematizira javno djelovanje žena na glazbenoj sceni, prateći profesionalne i životne putove istaknutih glazbenica i skladateljica čija je vrijednost bila rijetko priznata.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije