Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KUD METKOVIĆ

Mladi folkloraši osvojili prvo mjesto na Dječjem festivalu Hrvatske u Kutini

Objavljeno prije

Foto: KUD Metković

Foto: KUD Metković

Mlađa folklorna skupina KUD-a Metković prošli vikend sudjelovala je na Dječjem festivalu Hrvatske predstavljajući Dubrovačko-neretvansku županiju, za što ih je predložilo stručno povjerenstvo 33. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

Na 15. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske  sudjelovalo je 8 dječjih folklornih skupina u mlađoj kategoriji do 10 godina i 9 folklornih skupina u starijoj kategoriji od 10 – 14 g. KUD Metković se predstavio u kategoriji od 10 do 14 godina izvodeći Neretvansku poskočicu uz pratnju lijerice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Ovogodišnji festival, kao i protekle, pratilo je  stručno povjerenstvo u sastavu: Slavica Moslavac, prof. etnologije, Naila Ceribašić dr. etnomuzikologije i Vesna Zorić, prof. etnologije. Nakon završenog programa Stručni sud je proglasio tri najuspješnije grupe u obje kategorije.

Kod najmlađih to su bili:

Sveznalica 7400xXpx
  1. KUD Zvir, Jelenje
  2. Hrvatska čitaonica, Hercegovac
  3. KUD Sijač, Lučko

Kod starijih skupina:

  1. KUD Metković, Metković
  2. KUD Sv. Juraj, Draganić,
  3. KUD Dunav, Vukovar

Zbog jake konkurencije i nemogućnosti dodjele još nagrada stručno povjerenstvo je usmenu pohvalu uputilo Zadarskom tancu.

KUD Metković je također 2003. na 1. Festivalu osvojio 1. mjesto, a 2014. 2. mjesto.

Ponosno noseći narodnu nošnju svoga kraja, još jednom su naša djeca pokazala da su marljivi i ponosni čuvari baštine koju su naslijedili od starijih generacija.

KUD Metković

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije