Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Kvartet Sorkočević održao koncert u Galeriji GKS-a u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti u Galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću koncert je održao Kvartet Sorkočević, koji je djela svjetskih skladatelja je izveo u sastavu Slobodan Begić na violini, Đive Kušelj na flauti, Nena Ćorak na klaviru i Denis Ajduković na kontrabasu.

Iako su koncert otvorili Sorkočevićevim Major Allegrom, sukladno predbožićnom i novogodišnjem vremenu na programu su se našla i adventska djela, među kojima i Božićni potpouri članice Kvarteta Nene Ćorak te redom djela poznatih svjetskih skladatelja.

Kvartet Sorkočević osnovan je 1988. godine. Osnovali su ga profesionalni akademski glazbenici priznati hrvatski umjetnici. Po broju koncerata tijekom godine pripada među vodeće hrvatske ansamble. Rad kvarteta podržava grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te Ministarstvo kulture RH.

Sastav ansambla je jedinstven (flauta, violina, klavir, kontrabas) i omogućuje širok repertoar. Svi članovi ansambla posjeduju vrlo vrijedne majstorske instrumente što ovom ansamblu daje posebnu boju te čini koncert nezaboravnim doživljajem.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije