Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu

Objavljeno prije

Kvartet saksofona 4

U sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć je u Galeriji Gradskog kulturnog središta održan koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu.

Saksofonisti Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) i metkovka Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon) svirali su djela Handela, Lantiera, Dobussyja, Detonija, Matitia, Escaicha i Iturraldea, a nakon pljeska publike na kraju koncerta izveli su i Duet cvijeća iz Delibesove opere Lakme.

Članovi UMAS kvarteta saksofona studenti su u klasi prof. Gordana Tudora, a kvartet je osnovan 2015. te su već u srpnju te godine imali prvi nastup na Izlogu suvremenog zvuka u Zagrebu. Dobitnici su međunarodnih, državnih i reionalnih natjecanja. Njihov repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije