Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Gradska glazba Metković održala koncert na Trgu kralja Tomislava

Objavljeno prije

U subotu, 29. lipnja Gradska glazba Metković održala je koncert na Trgu kralja Tomislava ispred hotela Narona.

Repertoar se sastojao od skladbi poput Nima Splita do Splita, Adio bela, Georgia on My Mind, Dalmatinski lero i Barka mala.

Također smo tijekom programa čuli i o povijesti orkestra, o značajnim putovanjima, ali su nam publici predstavljene i dvije nove članice orkestra Lea Dominiković i Ana Šiljeg. Orkestrom ravna prof. Damir Karačić.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije