Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ISTOČNOMEDITERANSKO I NARONITANSKO STAKLO

Arheološki muzej Narona predstavio dvije izložbe staklenih predmeta

Objavljeno prije

U Arheološkom muzeju Narona u petak su otvorene dvije izložbe staklenih predmeta koje predstavljaju zaključni dio međumuzejskog programa i suradnje sa arheološkim muzejom iz Zadra.

Predstavljena je izložba Istočnomediteransko staklo – Kolekcija staklenih akvizicija iz Muzeja antičkog stakla u Zadru, uz koju je Arheološki muzej Narona predstavio izložbu Staklo: nove akvizicije Arheološkog muzeja Narona, svoju novu kolekciju naronitanskog stakla ostvarenu otkupom.

Sveznalica 7400xXpx

Ravnatelj Toni Glučina zahvalio je djelatnicima Muzeja antičkog stakla u Zadru, osobito ravnatelju Hrvoju Manenici, te Anamariji Eterović Borzić, Berislavu Štefancu i Šimi Peroviću, koji su radili na konzervaciji i restauraciji stakla, ali i stručnoj i znanstvenoj obradi.

Izjavu ravnatelja Tonija Glučine donosimo u video prilogu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izložba je otvorena do 6. lipnja 2022. godine.

 

KONCERT 'FOLKLORNI ANSAMBL KOPRIVNICA I PRIJATELJI'

KUD Metković koprivničkoj publici predstavio plesove i pjesmu neretvanskog kraja

Objavljeno prije

Foto: Grad Koprivnica

Tradicijska kultura, ples i glazba s juga, istoka i sjevera Hrvatske, tako možemo nazvat koncert “Folklorni ansambl Koprivnica i prijatelji“, koji je u subotu, 26. studenoga održan u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Na koncertu su Kulturno umjetničko društvo Metković, Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koprivničkoj publici predstavili bogatstvo folklornih običaja kroz pjesme i plesove četiriju plesnih zona Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

Ovakav zajednički koncert prvi puta je izveden 2007. godine u Slavonskom Brodu i od tada se ova tri folklorna društva sastaju svake godine u drugom gradu.

Foto: Grad Koprivnica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije