Ostanimo u kontaktu

14. FESTVAL ŽUDIJA

Naši na smotri žudija u Vrlici

Objavljeno prije

DSC_9269

Na Veliki ponedjeljak, 21. travnja, u Vrlici je održan 14. festival žudija na kojem su sudjelovale i naše župe, Župa sv. Nikole iz Metkovića i Župa Gospe Snježne iz Vida.

Nakon svete mise u vrličkoj župnoj crkvi Gospe od Ružarja održan je prigodni sajam župa a potom i smotra 29 skupina žudija iz isto toliko župa s područja Hrvatske. U ulozi domaćina bio je Jakov Režić, arambaša Čuvara Kristova groba župe Gospe od Ružarja.

Nakon smotre žudije su u mimohodu krenuli do nogometnog igrališta SC Česma gdje je Šime Strikoman snimio svoju 399. milenijsku fotografiju na kojoj su žudije svojim tijelima oblikovale starohrvatsku crkvu Svetog Spasa iz 9. stoljeća koja se nalazi u neposrednoj blizini Vrlike.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije