Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

OSIGURANJE VOZILA

Evo kako možete proći jeftinije!

Objavljeno prije

osiguranje-vozila

Zbog liberalizacije tržišta obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti koju su prošle godine pompozno proveli Generali, Allianz i Grawe osiguranje, a početkom ove godine potiho i Croatia osiguranje, u nekim se slučajevima kod različitih osiguravajućih kuća cijene polica razlikuju i više od 1000 kuna, za isti automobil, iste snage motora i s istim bonusom, piše Večernji.

Podsjetimo, slobodno formiranje cijena je zakonski omogućeno još 2008., ali su ga u stvarnosti osiguravajuće kuće počele primjenjivati tek sada, nakon što je Hrvatska postala članica EU. Uz obvezne kriterije – zone rizika (Hrvatska je podijeljena u sedam zona, pri čemu su najskuplje zagrebačka i zagorska zona, a najjeftinija je daruvarska), snagu motora vozila i ostvarene bonuse ili maluse, sada osiguravatelji imaju i zasebne kriterije poput godišta vozila ili razdoblja bez štete. Ali, najbitniji novi kriterij koji je zajednički svima koji su objavili liberalizirane cijene i zbog kojeg dolazi do razlika u njima je dob vozača.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Najgore prolaze mladi

Nisu svi jednako procijenili rizik vozača s obzirom na godine, što je zapravo i smisao liberalizacije, da ne budu cijene polica osiguranja iste kod svih osiguravateljskih kuća kao što je to bilo do sada, a razlike su ovisile samo o odobrenim popustima.

Cjenici se mijenjaju na dnevnoj bazi pa je tako Allianz baš jučer izmijenio cjenik prema kojem su vozači do 20 godina plaćali dvostruko veću policu osiguranja od vozača od 31 do 35 godina.

Sveznalica 7400xXpx

Zatražite popust

Mlađi će vozači bolje proći u Generali osiguranju, Croatiji osiguranju, te pogotovu u Jadranskom i Euroherc osiguranju koji liberalizaciju nisu ni proveli. U ta dva osiguranja Agram grupe nema razlike u cijeni police s obzirom na godine pa su cijene za sve jednake. Na telefonski upit odmah nam je ponuđen popust, i to bez ikakvih kriterija ili dodatnih pitanja, u Eurohercu 20%, a u Jadranskom čak 25%.

U pravilu svi osiguravatelji najviše vjeruju vozačima od 31 do 75 godina starosti, kojima je prema dobnom kriteriju polica najjeftinija. Jedino Generali još dodatno nagrađuje vozače starije od 60 godina. Ipak, za većinu vozača starosti od 31 do 75 godina razlike u cijeni polica kod različitih osiguravatelja nisu velike. Stoga se prije ugovaranja police raspitajte i usporedite cijene, a ne sramite se tražiti ni popust. Osim u Agram grupi, mogući popust od pet posto spomenuli su nam i u Allianzu, a slično nam je obećano i u Croatiji osiguranju, dođemo li u poslovnicu.

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Sveznalica 7400xXpx

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije