Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MCGP NOVA SELA

Zapljenjeno preko 24 kg marihuane

Droga je pronađena u posebno izrađenim bunkerima u unutrašnjosti vozila

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela u subotu, 18. lipnja, oko 12 sati, pristupilo je osobno vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, državljanin Crne Gore.

Temeljitom graničnom kontrolom policijskih službenika Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnicima carine, posumnjalo se na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom su u unutrašnjosti vozila, u dva prepravljena bunkera, pronađena 23 paketa s ukupno 24,159 kg marihuane

Droga je uz potvrdu oduzeta, a crnogorski je državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

GOSPODARSKI KRIMINAL

Isplaćivala donacije sa računa udruge, pričinila materijalnu štetu od preko 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 54-godišnjakinja se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, odnosno za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave, neisplatu plaća i povredu prava iz socijalnog osiguranja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je, u svojstvu predsjednice udruge čija je djelatnost na području Dubrovnika, od početka 2019. g. do kraja veljače ove godine, u namjeri stjecanja imovinske koristi za sebe, trošenje novca iz blagajne udruge pravdala računima dobavljača koji su već ranije plaćeni novčanim sredstvima prikupljenim od donacija uplaćivanih na digitalni račun koji osumnjičena nije evidentirala u knjigovodstvu kao i računima za veterinarske usluge, a koje račune su već ranije platili donatori.

Na opisane načine, osumnjičena je iz blagajne udruge sebi isplatila ukupno 247.511,94 kune.

Također je utvrđeno da je krivotvorila službenu ispravu o naknadi za volonterski džeparac na ime jedne od volonterki, na način da je u nju unijela neistinite podatke o isplati šest tisuća kuna koje je zadržala za sebe, a takvu krivotvorenu ispravu je kao istinitu potpisala, ovjerila službenim pečatom i predala na knjiženje.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je za poslove djelatnosti udruge angažirala više djelatnika, a da zasnivanje njihovih radnih odnosa nije prijavila nadležnim službama te je zaposlenicima dio ili cijelu plaću isplaćivala u gotovini, a da pri tom, nije obračunavala i uplatila mjesečne doprinose iz i na plaću prema posebnom propisu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ukupna materijalna šteta ostvarena opisanim kaznenim djelima iznosi 416.135,78 kuna.

Zbog opisanih kaznenih djela osumnjičena je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje vezano za djelatnost udruge se nastavlja i dalje.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije