Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Vandalizam na igralištu Omladinskoga nogometnog kluba Metković

Objavljeno prije

U noći s 23. na 24. srpnja 2021. na igralištu Omladinskoga nogometnog kluba Metković dogodio se čin vandalizma, prilikom kojeg je počinjena materijalna šteta na imovini Grada Metkovića, a kojom upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković.

Na mjesto događaja pozvani su službenici kriminalističke policije Policijske postaje Metković koji su izuzeli snimke videonadzora postavljene na igralištu ONK Metkovića te pomoću njih identificirali počinitelje, a koji su potom predani na daljnje postupanje.

S obzirom da u posljednje vrijeme svjedočimo učestalijoj devastaciji javne imovine na području grada Metkovića, pa tako i uništenju sportske imovine, ovim putem želimo skrenuti pozornost na nekoliko važnih činjenica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ustanova za kulturu i sport Metković skrbi o svim sportskim objektima na području grada Metkovića. Kroz svoj rad, cilj nam je kontinuirano doprinositi poboljšanju kvalitete treniranja sportaša starijih i mlađih uzrasta metkovskih klubova. U skladu s tim, a u suradnji s Gradom Metkovićem, ulažemo znatna sredstva u izgradnju, sanaciju i opremanje sportske infrastrukture. Smatramo kako na taj način doprinosimo razvoju naših sportaša što će, vjerujemo, rezultirati brojnim sportskim odličjima. Osim što svaki čin vandalizma uništava javnu imovinu, znatno nas usporava u ostvarenju našega cilja jer sredstva i napore, umjesto u razvoj sporta i sportske infrastrukture, ulažemo u sanaciju materijalne štete. Iz tog razloga, najoštrije osuđujemo svaki čin vandalizma.

Želimo naglasiti i kako je na dijelu sportskih objekata kojima upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković postavljen videonadzor, koji će se u skorije vrijeme postaviti i na preostale objekte. U skladu s tim, i ubuduće ćemo u slučaju eventualne devastacije naše imovine, a u suradnji s policijom, napraviti sve da se počinitelji otkriju te kazne.

Ipak, naša je želja da se vandalizam ne događa. Kako na našoj, tako ni na bilo čijoj imovini. Zato apeliramo na sve građane da zajedničkim snagama skrbimo o svemu onome što imamo. Smatramo da svi možemo i moramo dati svoj doprinos u očuvanju javne imovine koju smo dužni ostaviti u naslijeđe mlađim generacijama.

S poštovanjem,
Ustanova za kulturu i sport Metković
Ante Zovko, pomoćnik ravnatelja, v.r.

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 68-godišnjaka u mjestu Kula Norinska

Objavljeno prije

Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg izmjerena je 21. listopada, 68-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Kula Norinska. Također, utvrđeno je da vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas i da se nije kretao sredinom prometne trake te da mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 12.580,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

Razriješene dvije krađe novca

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik razriješili su dvije krađe novca koje su prijavljene tijekom poteklog tjedna.

U prvom se slučaju radi o krađi 30 tisuća kuna i odjeće koju je 56-godišnjak privremeno ostavio u svom stanu, a kojeg je dao u najam jednom ugostiteljskom objektu.

Krađa je prijavljena u četvrtak, 21. listopada, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je novac i odjeću otuđio 32-godišnji državljanin BiH, koji je, kao zaposlenik ugostiteljskog objekta, koristio spomenuti stan.

U drugom se slučaju radi o krađi 2 tisuće kuna koje je u noći s 10./11. listopada iz novčanika, koji se nalazio u stanu  72-godišnjaka, otuđio muškarac u dobi od 31 godine.

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je mlađi muškarac, nakon počinjenog kazneno djela, prijetio 72-godišnjaku koji je njegovim roditeljima izrazio sumnju da mu je on otuđio novac.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, oba osumnjičenika su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije