Ostanimo u kontaktu

IN MEMORIAM

Umro je Ante Polić, rukometaš prve generacije RK Mehanika

Objavljeno prije

Iznenada je  u 73. godini života umro Ante Polić  pok. Hrvoje (1947.-2019.), rukometaš prve generacije RK Mehanika. Za njim tuguju supruga Dita, sin Hrvoje, kći Slavica, sestre Dorotea i Ivana, rodbina i prijatelji, te svi prijatelji rukometa u Metkoviću.

Sjećamo ga se kao vrsnog igrača na pozicijama lijevog vanjskog i lijevog krila, izvrsnog strijelca, sportskog borca i čovjeka koji je svojim potezima na rukometnim terenima mamio pljesak gledališta.

Volio je (i igrao) rukomet i prije osnivanja RK Mehanika (1963) i početka službenog natjecanja u ligama Bosne i Hercegovine. Zajedno s Ivanom i Nikolom Matićem, Lukom Verajom, Srećkom Jakićem, Tomom Dragovićem, Juricom Volarevićem, Ivanom Jelčićem, Jurom Obrvanom, Nevenom Šimunkovićem, Zdravkom Vučičevićem i ostalim igračima ne samo iz te prve generacije, ponosno je nosio Mehanikin dres sve do isteka 1971.godine kada se klub natjecao u Dalmatinskoj rukometnoj regiji, a potom je kraće vrijeme igrao u Čapljini.

U njegovoj igri osim golova bilo je i vica i događaja koji se i danas pamte. On je rukomet živio dajući igri i nastupima svoj originalan, poseban pečat. Njegovi suigrači ističu da je bio vrhunski rukometaš, gospodin, i okosnica momčadi.

Specijalnost mu je bila ‘polueret’, pa je pogađao i onda kad su  njegovi čuvari to najmanje očekivali.

U mladosti se uz rukomet bavio i glazbom, svirao je i pjevao, zabavljao se i veselio. Uz rukomet naravno. Radni vijek proveo je u PODUH-u.

Iznenadna smrt prekinula je njegove umirovljeničke dane i obiteljsku sreću.

Posljednji ispraćaj iz mrtvačnice na groblje sv.Ivana u Metkoviću, bit će u srijedu, 4.rujna u 18 sati.

Neka Ti je vječna hvala i slava !

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i rezultati rada u 2019. godini

Objavljeno prije

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i promet drogama o kojem su govorili voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

Uz njih, na konferenciji je govorio i načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević koji je prezentirao rezultate rada ove Policijske uprave u protekloj godini.

Naime, Odjel kriminaliteta droga ove Policijske uprave u koordinaciji s ODO u Dubrovniku, te Upravom kriminalističke policije, PNUSKOK-om – Službom kriminaliteta droga i kolegama iz MUP-a Republike Srpske, Upravom za organizirani i teški kriminalitet iz Banja Luke dovršili su višemjesečno, složeno kriminalističko istraživanje, međunarodnog karaktera, koje je rezultiralo uhićenjem ukupno dvanaest muških osoba u dobi od 21 do 48 godina (1976., 1997.,1972.,1985., 1975., 1986., 1998., 1983., 1982. i 1999.) od kojih su dvoje državljani Bosne i Hercegovine, dok su preostali državljani Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su četvorica uhićenih, muškarci u dobi od 45, 44 i 21 godine u tri odvojene skupine krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, gdje su je preprodavali ostalim uhićenim osobama, a koji su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke.
Pretragom njihovih domova i osobnih automobila pronađeno je 1,7 kg amfetamina, 110 g kokaina, dvije precizne vage, dva stroja za vakumiranje, dva pištoljska streljiva i određena količina novca ostvarena kaznenim djelom.
Petorica osumnjičenika su tijekom proteklih nekoliko mjeseci uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te je svoj petorici određen istražni zatvor, dvojica su uhićena tijekom posljednja dva dana te se očekuje njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih kazneno prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri.
Rezultati rada Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u 2019. g.

Prezentirajući prošlogodišnje rezultate rada načelnik Pavličević je istaknuo povećanje broja kaznenih djela do kojeg je najvećim dijelom došlo zbog povećanja otkrivenosti kaznenih djela iz oblasti zlouporabe droga za 240%, organiziranog kriminaliteta za 76%, gospodarskog kriminaliteta za 17%, a kibernetičke sigurnosti za 55%. Ovim povećanjem se značajno zašlo u tzv. tamnu zonu kriminaliteta za čije je otkrivanje potreban značajan angažman policijskih službenika obzirom da se radi o kaznenim djelima koje je jako teško otkriti i dokazati.
Područje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u prošloj godini bilježi izuzetno mali broj teških i osobito teških kaznenih djela poput razbojništva, ubojstva i silovanja kao i većih narušavanja javnog reda i mira zbog čega Dubrovnik i dalje nosi titulu jednog od najsigurnijih gradova.

Govoreći o zapljenama droge, kazao je da je ova Policijska uprava u protekloj godini ostvarila 1139 zapljena. Najveći broj ostvaren je uličnom redukcijom, ali jedan značajan dio zapljena ostvaren je na graničnim prijelazima po čemu je ova Policijska uprava već godinama poznata. U prošloj godini bilježimo sedam velikih zapljena droge od kojih svakako treba istaknuti zapljenu 340 kg marihuane na GP Karasovići, čime se ukupna količina zaplijenjene marihuane u proteklih 15 godina popela na 2,5 tone.

Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je također u padu, za što je velikim dijelom zaslužna prevencija, koja i dalje ostaje temelj rada ove Policijske uprave.

Prioritet rada prošle godine bila je sigurnost u prometu gdje su postignuti zadovoljavajući rezultati. Naime, broj smrtno stradalih osoba je pao za 33 %. Tome je pridonijelo puno toga, prije svega promjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojom su značajno pooštrene represivne mjere prema najtežim prekršiteljima prometnih propisa, ali i kamere za nadzor brzine koje su u prošloj godini postavljene na prometnice ove Policijske uprave. Naime, upravo brzina je najčešći uzrok prometnih nesreća sa smrtnim ishodom i sprječavanje takvih stradavanja ostaje naš najvažniji prioritet i u sljedećoj godini.
Načelnik Pavličević se još jednom zahvalio Gradu Dubrovniku, čiji čelnici su tijekom prošle godine sufinancirali obnovu prostorija Policijske postaje Dubrovnik koje su bile u izuzetno derutnom stanju. Osim toga, od prošle godine zaživio je projekt sufinanciranja smještaja policijskim službenicima koji rade na području Dubrovnika, a koji tu nemaju stalno prebivalište.

Na samom je kraju najavio pripreme za sastanke koji će se, u okviru predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, tijekom proljeća organizirati na našem području.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije