Ostanimo u kontaktu

PRIOPĆENJE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

U proteklih tjedan dana 51 osoba zatečena u posjedu manjih količina droge; Mobilni centar za prevenciju u petak u dolini Neretve

Objavljeno prije

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečena je 51 osoba u posjedu manjih količina marihuane, amfetamina, ketamina, hašiša, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 10 hrvatskih i 41 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Ploča, Pelješca i Konavala.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.

 Mobilni centar za prevenciju

U sklopu projekta Sigurna turistička sezona policijski službenici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zajedno sa stranim policijskim službenicima iz Kine i Koreje, jučer su boravili na području poluotoka Pelješca (Ston i Orebić) te su građane i turiste upoznavali sa specijalnim vozilom za preventivne aktivnosti tzv. mobilni centar za prevenciju.

Radi se o kombi vozilu koje je doniralo njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova, a koji se koristi isključivo za provedbu preventivnih aktivnost i posjeduje posebnu opremu za projekciju audio-video sadržaja. Danas će policijski službenici izložiti vozilo na platou Pile i na rivi u Cavtatu, a idućih dana obići će otok Korčulu (01. kolovoza) te dolinu Neretve (02. kolovoza).  Posjetom navedenog vozila građani i turisti mogu dobiti savjete o samozaštitnom ponašanju, vidjeti koje  preventivne aktivnosti provodi policija, ali i uzeti korisne letke i brošure.

SMRT U MORU

U Dubokoj pronađeno beživotno tijelo starije ženske osobe

Objavljeno prije

U moru ispred Duboke u petak poslijepodne je pronađeno beživotno tijelo starije ženske osobe. Očevidom nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, a tijelo je upućeno na obdukciju u OB Dubrovnik.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći Metković i PP Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije