Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Opuzenu na motociklu bježao policiji pa mu izrečena najveća novčana kazna u proteklom tjednu

Objavljeno prije

ILUSTRACIJA / PIXABAY.COM

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  osam prometnih nesreća u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 818 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 535 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 54 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 32 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 54 mjere poduzete su zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 15 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

– Najveća koncentracija alkohola od 3,08 g/kg izmjerena je u večernjim satima 20. prosinca, 59-godišnjaku koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen na državnoj cesti D-8, na predjelu Nuncijate u Dubrovniku.  Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja vozilima “B“ kategorije.

Vozač je uhićen i priveden u posebne prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja  te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje na tri dana.

Najveća izrečena novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 23-godišnjem vozaču motocikla makarskih registarskih oznaka koji je 18. prosinca u poslijepodnevnim satima bježao policijskim službenicima koji su ga pokušali zaustaviti u Opuzenu, pri tom počinio niz prometnih prekršaja (vožnja motocikla prije stjecanja prava na upravljanje, pretjecanje kolone vozila, pretjecanje vozila u nepreglednom zavoju, pretjecanje preko mostova, kretanje prometnim trakom namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera, vožnja bez upaljenih svjetala, prolazak kroz semafor za vrijeme dok je upaljeno crveno svjetlo) nakon čega je na predjelu Ploča, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad motociklom i izletio van ruba kolnika pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede. Osim navedenog, vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

Zbog svih počinjenih prometnih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 22.500,00 kuna što je najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

                                        Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

JADRANSKA MAGISTRALA

Kod Rabe teretno vozilo izletjelo s ceste, na svu sreću bez teško stradalih

Objavljeno prije

JVP Metković

U srijedu malo prije 14 sati na Jadranskoj magistrali kod mjesta Raba dogodila se prometna nesreća na svu sreću bez smrtno stradalih.

Naime, vozač teretnog vozila izgubio je nadzor nad vozilom i izletio sa ceste. Na svu sreću ova nezgoda je prošla bez teško stradalih.

Na mjesto nesreće izašli su djelatnici policije, Hitne pomoći i vatrogasci JVP Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije