Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U kući na Zvekovici pronađeno oružje i droga

Objavljeno prije

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom jutarnjih sati jučer, 17. veljače, pretražena je obiteljska kuća na Zvekovici, koju koristi 29-godišnjak.

Pretragom je pronađeno 212 g marihuane, preko 800 g Speeda, kilogram duhana, digitalna vaga, automatska puška s pripadajućim spremnikom i 9 komada streljiva, dvije bombe, šest spremnika za automatsku pušku, dvije kartonske kutije s 32 komada streljiva, više dijelova za automatske puške, 17 metaka, zračna puška i novac.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je droga bila namijenjena daljoj preprodaji, dok se kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak oružja i streljiva nastavlja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni 29-godišnjak je kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Zbog nepropisnog korištenja mobitela i ne korištenja sigurnosnog pojasa sankcionirana 62 vozača

Postaja prometne policije Dubrovnik tijekom jučerašnjeg dana provela je preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i korištenja mobitela u vožnji.

Sankcionirana su ukupno 62 vozača, od kojih za nepropisno korištenje mobitela 39 osoba, a za ne korištenje sigurnosnog pojasa 23 osobe.

Cilj ovakvih akcija je prije svega podizanje razine svijesti vozača i putnika o tome da je sigurnosni pojas jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti koji nerijetko spašava život u slučaju prometne nesreće. Istraživanja pokazuju da se vjerojatnost za smrtno stradavanje u prometnoj nesreći višestruko povećava ako se ne koristi sigurnosni pojas.

Nepropisna upotreba mobitela tijekom vožnje je jedna od najopasnijih distrakcija koja bitno umanjuje sposobnost pravovremenog i ispravnog reagiranja vozača u vožnji.

Stoga još jednom želimo naglasiti da sigurnosni pojas i ispravno korištenje mobitela u vožnji mogu spasiti život ne samo vozača i putnika već i ostalih sudionika u prometu.

TRAGEDIJA NA KORČULI

U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao 20-godišnjak

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, 28. siječnja, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci.

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas,   od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10,10 sati kada je pušten u promet.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije