Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

U LIDLU U PLOČAMA PRONAĐENO 18 KILOGRAMA KOKAINA

Smotuljke pronašla trgovkinja koja je na police slagala kutije s bananama u koje je droga bila sakrivena

Objavljeno prije

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je kako je u jednom trgovačkom lancu u Pločama u paketu s bananama pronađen kokain.

Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Smotuljke je pronašla trgovkinja koja je na police slagala kutije s bananama u koje je droga bila sakrivena. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja, – stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci Luka Ploče je postala ulazna vrata narko dilerima za uvoz kokaina iz Južne Amerike uglavnom u pošiljkama banana. Od kraja siječnja kada je započela intenzivna akcija USKOK-a i policije na razbijanju udružene zločinačke organizacije narko dilera kokaina, pa do danas dolazimo do bilance od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u “kokainskim pošiljkama” na jugu Hrvatske. Uhićeno je ukupno osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a troje za slučaj zapljene kokaina u jednom privatnom poduzeću u Opuzenu kamo je kokain dospio u kontejneru banana.

Sveznalica 7400xXpx

Zanimljivo je da je u Luci Ploče sredinom travnja zaplijenjena rekordna količina oko 500 kilograma kokina no nitko ga nije preuzeo pa tako tada nije bilo uhićenja.

'U DOBI OD 84 I 85 GODINA'

Dvojac iz Metkovića nezakonito prisvojio preko 50 tisuća eura stambene pričuve

Novac su prisvajali za razne osobne potrebe, a prikazivali su kao da ga podižu za plaćanje troškova održavanja zgrade

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.

U najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduju nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije