Ostanimo u kontaktu

U LIDLU U PLOČAMA PRONAĐENO 18 KILOGRAMA KOKAINA

Smotuljke pronašla trgovkinja koja je na police slagala kutije s bananama u koje je droga bila sakrivena

Objavljeno prije

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je kako je u jednom trgovačkom lancu u Pločama u paketu s bananama pronađen kokain.

Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Smotuljke je pronašla trgovkinja koja je na police slagala kutije s bananama u koje je droga bila sakrivena. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja, – stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci Luka Ploče je postala ulazna vrata narko dilerima za uvoz kokaina iz Južne Amerike uglavnom u pošiljkama banana. Od kraja siječnja kada je započela intenzivna akcija USKOK-a i policije na razbijanju udružene zločinačke organizacije narko dilera kokaina, pa do danas dolazimo do bilance od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u “kokainskim pošiljkama” na jugu Hrvatske. Uhićeno je ukupno osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a troje za slučaj zapljene kokaina u jednom privatnom poduzeću u Opuzenu kamo je kokain dospio u kontejneru banana.

Zanimljivo je da je u Luci Ploče sredinom travnja zaplijenjena rekordna količina oko 500 kilograma kokina no nitko ga nije preuzeo pa tako tada nije bilo uhićenja.

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije