Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

VELIKA ZAPLJENA DROGE

Otkriveno pola tone kokaina, ali uhićenih gotovo da i nema

Objavljeno prije

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u nekoliko navrata je zaplijenila veće količine droge, nedavno je to bilo više od pola tone. Nova TV je pitala policiju koliko je uhićenih osoba, s obzirom na to da je tu drogu netko trebao dočekati i preuzeti. Šturi u informacijama zbog, kako navode, istrage koja još uvijek traje, otkrili su da je uhićenja bilo, no i da bi im pojačanje u tehničkom dijelu dobro došlo.

Gotovo 575 kilograma kokaina pronašla je dubrovačko-neretvanska policija u suradnji s Carinskom upravom još 30. ožujka. Vijest o tome objavili su dva tjedna kasnije. Sredinom travnja još uvijek nije nitko bio uhićen. Dva tjedna su, rekli su iz policije, čekali da netko dođe po robu.

S obzirom na to da je prošlo još mjesec i pol dana od te velike zapljene, policiju smo pitali zašto je na ogromnu količinu droge uhićeno malo ili ništa osoba, griješi li policija u svojem radu u nekom dijelu pa dileri otkriju da je droga pronađena i da ju policija prati. Također, zanimalo nas je imaju li policajci koji se bave takvim poslovima adekvatnu tehničku opremu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uhićeno osam osoba u tri istrage

Iz policije nisu željeli iznositi nove činjenice o kriminalističkom istraživanju pronalaska više od pola tone kokaina u Luci Ploče jer je istraga još uvijek u tijeku.

Nisu mogli otkriti ni kako je policija došla do informacije koja je dovela do ove ogromne zapljene, no ipak su poručili da je u sklopu tri kriminalistička istraživanja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uhićeno ukupno osam osoba koje su kazneno prijavljene za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Između dilera i kupca vlada zavjet šutnje

– Za napomenuti je kako se radi o specifičnom obliku kriminaliteta gdje između dilera i konzumenta-kupca droge vlada zavjet šutnje te strah od određenih oblika osvete ukoliko konzument-kupac prokaže svog dilera iz kojeg razloga se otkrivanje i procesuiranje dilera čini još težim, no usprkos tome policijski službenici i dalje učinkovito provode kriminalistička istraživanja koja rezultiraju otkrivanjem i uhićenjem počinitelja, zapljenama droga te njezinim uklanjanjem s ulica grada, – navode u MUP-u.

– Često se naknadno pronađu i sankcioniraju drugi sudionici te krajnji konzumenti, – poručuju iz MUP-a i dodaju da policajci surađuju s nacionalnim centrima te s policijama i agencijama drugih država kao i časnicima za vezu, ministarstvima i državnim tijelima, ostalim vladinim i nevladinim organizacijama.

MEĐUNARODNA OPERACIJA

SIPA zapljenila 200 kilograma marihuane u Hercegovini

Objavljeno prije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge “marihuana” i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva, u međunarodnoj operativnoj akciji pretresa više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja.

Slobode su lišene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Osobe lišene slobode bit će privedene u prostorije SIPA-e, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon toga će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predani na dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, – priopćila je SIPA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije