Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

Hašu osam godina i 10 mjeseci zatvora, suprugi tri i pol godine, a moraju platiti i gotovo deset milijuna kuna

Objavljeno prije

Supružnici iz Metkovića koji su početkom prošle godine uhićeni kao dio velike akcije protiv krijumčara kokaina, nagodili su se pred Županijskim sudom u Splitu s predstavnicima USKOK-a: dobili su nešto blaže kazne u zamjenu za potpuno priznanje, prenosi Dalmacija danas.

No, kako je bila riječ o stotinama kilograma ‘bijelog’ švercanog iz Ekvadora do Luke Ploče, sankcije ipak nisu beznačajne.

Osuđen je zbog šverca drogom u sastavu zločinačkog udruženja

Tako je Mate J. zvani Haš, 60-godišnjak koji je figurirao kao organizator kriminalne skupine, osuđen na osam godina i deset mjeseci zatvora. Također mora platiti milijun i pol kuna kazne, a oduzeta mu je i imovina u protuvrijednosti od gotovo 4 milijuna kuna. Uzalud mu je bilo prebacivanje formalnog vlasništva nad imovinom na kćer, rodbinu i prijatelje… Osuđen je zbog šverca drogom u sastavu zločinačkog udruženja, ali i za samo organiziranje kriminalne skupine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Supruga Sanja J. (56) je proglašena krivom u ovoj nagodbi ‘samo’ kao dio zločinačke organizacije pa je dobila kaznu od tri i pol godine iza rešetaka, ali i sporednu kaznu od 750 tisuća kuna. Također je i njoj oduzeta imovina za koju se smatra da potječe od preprodaje kokaina u vrijednosti od oko tri i pol milijuna kuna.

Tako je za sada okončan sudski postupak pred Županijskim sudom u Splitu. A cijela skupina je ‘pala’ početkom 2021. godine, tek koji mjesec nakon što je uhićen član njihove organizacije, talijanski državljanin, koji je pokušao prebaciti 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće do Italije, no uhićen je na području Baćine.

Andrea M. (51) je odmah završio u zatvoru, dok je ostatak bande uhićen u siječnju prošle godine. Mate J. se tereti kao šef cijele skupine, da je organizirao nabavku kokaina od ‘nepoznate osobe’ iz Ekvadora, koja je drogu spremala u hlađene kontejnere s bananama koji su legalno putovali za Hrvatsku.

Za bezbolnu tranziciju u Luci Ploče brinuo se vrijedan član kriminalne organizacije, kako tvrde iz USKOK-a, Zoran E. koji je bio carinski službenik u Područnom carinskom ured Split, Carinskom uredu Ploče, Službi za robno granične procedure Ploče. Po naputku Haša, carinik se brinuo za neometan provoz kontejnera kroz Luku Ploče.

Mate J. je potom organizirao preuzimanje kokaina iz kontejnera, skladištenje kokaina u stanu u Metkoviću te daljnju preprodaju. Prema navodima USKOK-a, najmanje šest puta su prodali ‘robu’, cijena je bila ne manje od 25 tisuća eura za kilogram ‘bijelog’, dok su ukupno preprodali nešto više od sto kilograma kokaina! Mate J. je ostao u zatvoru po sili zakona, dok je njegova supruga puštena nakon što je postignuta ova nagodba.

TRAGEDIJA NA KORČULI

U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao 20-godišnjak

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, 28. siječnja, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci.

Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas,   od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10,10 sati kada je pušten u promet.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije