Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

U NEUMU ZAPLIJENJENO PREKO 660 KG 'SKUNKA'

Drogu je prevozio stanovnik Metkovića

Objavljeno prije

Foto: Dubrovački dnevnik

Foto: Dubrovački dnevnik

U Neumu je sinoć zaplijenjeno preko 660 kilograma droge ‘skunka’, genetski uzgojene marihuane, jutros je objavio Dubrovački dnevnik. Donosimo detalje velike zapljene droge koju je u više vrećica prevozila cisterna dubrovačkih registracijskih oznaka.

Riječ je o rezultatu velike akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH napodručju Općine Neum, kodnog naziva ‘Perol Line’, kojom je izvršen pretres vozila koji je rezultirao pronalaskom spomenute droge.

– Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke ‘Samsung’, 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kilograma. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga ‘Cannabis Sativa’, bila je namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe – navode iz SIPA-e te su se zahvalili policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije.

Vozač je odmah po zapljeni lišen slobode, a Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je riječ o muškoj osobi s područja Metkovića.

Kako je postojala suradnja između policije BiH i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, potvrdila je i glasnogovornica PU DN Davorka Bečić.

– Radi se o vozilu za prijevoz opasnih tvari, dakle cisterni, u vlasništvu jednog obrta iz Metkovića, zato su u pitanju dubrovačke registracijske oznake. To je vozilo stalno u našem nadzoru zbog učestalih prelazaka državne granice. Jučer, oko 1:40 sati, izašao je u Crnu Goru pun goriva te se vratio oko 17:00 sati. Prilikom kontrole od strane carinskih službenika, na carinskoj vagi po ničemu nije odstupao od onoga što stoji u carinskoj deklaraciji. Nakon 20:00 sati osoba je zatečena na predjelu Neuma s drogom – izjavila je Bečić za Dubrovački dnevnik, dodavši kako PU DN intenzivno surađuje s tamošnjom policijom.

Podsjetimo, navedenom akcijom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH.

Tekst/Foto/Video: dubrovačkidnevnik.rtl.hr

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije