Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Devet prometnih nesreća u tjednu za nama, najveća koncentracija alkohola zabilježena u Dubrovniku

Objavljeno prije

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 229 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 229 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 3 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog upravljanja neregistriranim vozilom. Skrećemo pozornost na činjenicu da su stanice za tehnički pregled otvorene i da svi oni kojima je istekla registracija vozila mogu takva vozila uredno registrirati i osigurati. Novčana kazna za navedeni prekršaj je 700 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole istekle do 15 dana, a 2000 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana. Policija će u narednom periodu posebnu pozornost posvetiti nadzoru upravo ove vrste prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,27 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 24. travnja, 30-godišnjaku koji je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u semafor nakon čega je napustio mjesto prometne nesreće bez da je vlasniku semafora ostavio svoje podatke i podatke o vozilu.

Vozač je ubrzo pronađen i smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava te je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna što je ujedno najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije