Ostanimo u kontaktu

TOMMY MANDARINE HALFMARATHON 2018.

Održana tiskovna konferencija o polumaratonu – u Metković u studenom stiže više od 700 trkača iz cijeloga svijeta

Objavljeno prije

Drugi Tommy Mandarine Halfmarathon, tiskovna konferencija (7)

Sinoć je u Hotelu Narona održana tiskovna konferencija povodom Tommy II. Mandarine Halfmarathona koji će se u organizaciji Sportske udruge Neretva run u Metkoviću održati 4. studenoga 2018. i okupiti više od 700 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Ovaj sportski spektakl jučer su predstavili predsjedni organizacijskog odbora polumaratona Ruđer Bošković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, predsjednik Sportske zajednice Grada Metkovića Ante Zovko i dopredsjednica Udruge Život – Metković Miljenka Manenica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Polumaraton će i ove godine obuhvatiti sve dijelove grada i prigradska naselja s ciljem u Gradskom parku u Metkoviću, a humanitarna utrka ‘Trka za život’ u suorganizaciji s Udrugom Život – Metković trči se u dužini od 4,5  km s ciljem u Sportskoj ulici. Start obje utrke je u Vidu. Novost ove godine je i ‘T-Reklam Kids Race’ za osnovnoškolce i mame i bebe u kolicima.

Ruđer Bošković detaljno je predstavio ovogodišnji Tommy Mandarine Halfmarathon te prenosimo njegovo priopćenje u ime Udruge Neretva Run:

– Polumaraton je jedna od najpopularnijih cestovno-trkačkih disciplina , iako nije uključen u službeni olimpijski program . Svoju popularnost je pridobio činjenicom da mnogim rekreativcima , ali i dokazanim trkačima na 5 i 10 kilometara, predstavlja veliki, ali puno lakše ostvariv  izazov od samog maratona . Neko neslužbeno vrijeme treniranja, za istrčati svoj prvi polumaraton je period od mjesec i pol do dva mjeseca (naravno samo za istrčavanje) , bez nekog rezultatskog imeprativa.

Sportska udruga Neretva Run iz Metkovića kroz 4 godine djelovanja, kroz 20-ak događaja organiziranih na području grada Metkovića, ali i u regiji, mogli bismo reći sportskim rječnikom, trenirala je za organizaciju polumaratona koja je po svemu i više nego kompleksna i sveobuhvatna.

Prošle godine 05. studenog, održali smo naš prvi Mandarina polumaraton, koji je protekao bez ijedne veće pogreške ili propusta, a to natjecatelji diljem regije, ali i šire, znaju prepoznati i cijeniti. Tako smo prošle godine okupili 507 natjecatelja iz 9 država svijeta, rezultati koji su se postigli bili su i više nego odlični, a uz sami polumaraton, uz pomoć trgovačkog lanca Tommy i natjecatelja na utrci Za Manuelu, prikupili smo 25 000 kuna za djevojčicu kojoj je tada bila prijeko potrebna pomoć. Recenzije na prošlogodišnji događaj zaista nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim, a to se reflektira na ovogodišnjem odazivu i zainteresiranosti sportaša diljem svijeta, jer smo kroz sport, ali i humanitarnu notu, savršenom blokadom prometa, našim gostoprimstvom i susretljivošću, našim brendom mandarinom, ove godine privukli i otvorili vrata na stotinama trkača iz cijelog svijeta čija je trenutna brojka 400 prijavljenih iz 16 država svijeta , 47 dana uoči starta. Dakle već sada smo nadmašili prošlogodišnje izdanje.

Ovogodišnje izdanje po mnogo čemu ide par stepenica više organizacijski , jer želimo i spremni smo pratiti trendove, ne samo na razini regije nego i na razini Europe i svijeta.

Tako nam je ove godine trgovački lanac TOMMY d.o.o generalni pokrovitelj cijelog događaja i nositelj naziva utrke. Suradnju započetu prošle godine samo smo pretočili u ovu, podižući ovaj događaj u nebeske visine. Uz trgovački lanac Tommy, rekli bismo, suorganizatori Grad Metković i Sportska zajednica Grada Metkovića, maximalno su nam izašli ussusret, na sve moguće načine, od financija do materijala i zbilja smo ponosni što je grad stao uz nas i prepoznao ovaj sportsko-turistički događaj koji će u Metković prve nedjelje u studenom dovesti preko 700 natjecatelja iz 20 država svijeta, kroz tri utrke sa naglaskom na polumaraton.

Hrvatski brendovi Dukat Fit i Cetina također su naši pokrovitelji te sa ponosom ističu pokroviteljstvo ovog događaja, kao i svjetski brend, energetski napitak HELL Energy, koji će dati potrebnu energiju svim natjecateljima, ali i publici u cilju svih utrka.

Ponosno ističemo da će na događaju volontirati preko 200 volontera, što iz udruga,što iz grada, što iz srednje škole Metković… Također, budući da se događaj orgnizacijski podigao za 50%, tako će nam ove godine uskočiti i naše partner utrke: Du Motion Dubrovnik, Mostar Halfmarathon, Sanus Motus Mostar i Fakultet medicine Mostar, kao brojni klubovi i udruge iz doline Neretve. Ovom prilikom se zahvaljivamo još jednom za sve što smo prošli zajedno i što potpora nikad ne izostaje, na obostrano zadovoljstvo. –

O utrci ‘Trk za život’ i Udruzi Život kojoj su prihodi od utrke namjeneni dodatno je govorila Miljenka Manenica. Udruga pomaže oboljelima od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da Grad podržava sve kvalitetne inicijative u Metkoviću i pozvao je građane da se polumaratonu pridruže kao natjecatelji, volonteri ili gledatelji kako bi ovaj događaj učinili još većim, dok je Ante Zovko pozvao na razumijevanje i strpljenje zbog posebne regulacije prometa na dan utrke.

Na Tommy Mandarine Halfmarathon od 400 prijavljenih natjecatelja trenutno ih je najviše iz BiH sa 189 trkača. Slijedi Hrvatska s 161 trkačem, zatim Mađarska (10), Srbija (8), Crna Gora (4), Norveška (4), Austrija (3), Slovenija (3), Češka Republika (2), Belgija (1), Maroko (1), Kenija (1), Francuska (1), Italija (1), SAD (1) i Portugal (1).

Putem naše Facebook stranice Metković NEWS uživo smo prenosili tiskovnu konferenciju te snimku možete pogledati ovdje:


ORGANIZATOR:  Sportska udruga ‘Neretva run’ Metković / Sportska Zajednica GM / Grad Metković

ORGANIZACIJSKI ODBOR:

Ruđer Bošković, direktor događaja
Pavo Dujmović, tehnički direktor utrke
Vinko Vuković, koordinator utrke
Zdenka Draženović, suorganizator
Ana Vidović, predstavnica volontera
Luka Šimović, cestovni i tehnički direktor
Ivica Mijoč Žabac, podrška u prometu
Policijska postaja Metković, cestovna/prometna podrška

GENERALNI POKROVITELJ : TOMMY d.o.o Hrvatska

ZLATNI sponzori : Grad Metković i Sporstka zajednica Grada Metkovića

SREBRENI sponzori : Dukat Fit Hrvatska, Hell Energy Hrvatska, Cetina, Filip d.o.o, Dubrovačko-Neretvanska Županija

SPONZORI: T-reklam Metković, Atletski Klub Dubrovnik, Klinika Svjetlost Zagreb, Autoškola Žabac Metković, Ljekarna Draženović Metković, Turistička Zajednica Grada Ploča, Overseas Express, Iskopi Boras, Cb ‘Kum’ Ploče , Cb ‘Maka’ Metković .

PARTNERI UTRKE:  Udruga Život Metković, Kinezis – sportsko društvo Mostar, Sanus Motus – Škola trčanja Mostar, Fakultet medicine Mostar, Sportska udruga Sun Run Gradac, Ston Wall Marathon, Rukometni klub Jerkovac Metković, Fit4ever Metković.

Medijska potpora: Slobodna Dalmacija, Dubrovački Vjesnik, Metković NEWS, Magazin Trčanje Zagreb, Hrvatska radio televizija, Nov@ TV, RTL Televizija, Radio delta Metković, Radio Nraona Metković, Narodni Radio, Radio Sarajevo, Radio Kameleon Tuzla, Hercegovina Info.

Tekst: Marija Jeramaz / Metković NEWS /
/Ruđer Bošković / SU ‘Neretva run’

 

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije