Ostanimo u kontaktu

VJEČITI DERBI

NK Neretva bez kalkulacija uoči gostovanja u Opuzenu u nedjelju

Objavljeno prije

U subotu počinje natjecanje u Trećoj HNL južna skupina, a već u prvom kolu na rasporedu je vječiti derbi između prvih susjeda Neretvanca i Neretve, i to na Podvornici u Opuzenu. Po običaju, igrat će se u nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta, uz jamstvo da će gledalište biti ispunjeno do posljednjeg mjesta, s naznakom da će mnogi promatrati taj derbi i iz osobnih automobila s magistrale.

Susreti dvaju klubova oduvijek su privlačili pažnju prijatelja nogometa pa će tako biti i u nedjelju.

I Neretvanac i Neretva mogu bez kalkulacija ući u utakmicu jer je prvo kolo pa se i mogući negativan rezultat ili jednih ili drugih uvijek može kompenzirati u nastavku prvenstva. Neretvanac je zanovio svoje redove nekim novim imenima, a u nedjelju će kako doznajemo, predstaviti i svoju novu odoru.

Neretva se već dugo priprema za prvenstvene okršaje, odigrala je više pripremnih utakmica, a na nekima je prikazala dopadljivu igru.

Uprava je dala povjerenje Goranu Galovu da i četvrtu sezonu zaredom vodi nogometaše Neretve, pa se iz toga dade zaključiti da je zadovoljna njegovim radom.

Iz kluba su u druge sredine otišli Mulać (vratar), Crnčević (u H.Dragovoljac), Juričić (HNK Šibenik), Vranjić (?),i Bencun.

Došli su: Medić (ONK Metković), Brkić (GOŠK Gabela), Krešić i Crnov iz Zrinjskog, Mate Pehar i Marin Brečić .

Evo opažanja trenera Galova :

-Mislim da smo dobili dobre nogometaše i osobe koje će doprinositi uspjesima Neretve. Tražili smo jednog napadača, ali ga nismo našli pa još tragamo. Držim da je dolazak Mate Pehara velika stvar za naš klub. On je vrlo iskusan prvoligaški igrač koji je prošao kompletne pripreme i koji će biti predvodnik naših igrača. Dugo nije igrao, ali to kao da se i ne osijeća. Naravno, svoj doprinos klubu dat će i naši standardni igrači Sršen, Glibo, Kuran, Bubalo, Ajkunić i svi ostali-.

Što se tiče susreta i utakmice u Opuzenu mladi trener kaže :

-Svaki susjedski derbi ima svoje posebne draži pa će tako biti u nedjelju. Ne krijemo da želimo pobjedu u svakom pa i tom susretu, te ćemo zaigrati bez ikakvih kalkulacija. Mislim da imamo momčad koja može slaviti i smatram da će svi naši igrači odgovorno pristupiti svojim zadaćama i ulogama na terenu. Moram reći da je Neretvanac kvalitetna momčad s dosta istaknutih i kvalitetnih pojedinaca i da će pokušati pobijediti. To isto želimo i mi. Nećemo kukati ni u slučaju slabijeg ishoda i rezultata jer je prvenstvena sezona duga i zahtjevna. No, za sada o porazu ne razmišljamo, mi smo sportaši koji na svaku utakmicu gledamo s optimizmom – zaključio je uoči derbija Galov.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije