Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

BOĆANJE

BK Metković ojačan reprezentativcima

Objavljeno prije

Foto - BK Metković

Na slici s lijeva na desno: Luka Gašpar, Mate Čorluka, Josip Kevo (predsjednik BK Metković), Bruno Jurica.

Iako je za boćare sezona davno završila, a prvenstvo za novog prvoligaša BK Metković počinje tek u studenom, iz tog kluba stigle su oku i uhu ugodne vijesti.

U nastojanjima da u prvoj prvoligaškoj sezoni nakon dugih pet godina ne bude autsajder, uprava se potrudila ugovoriti dolazak reprezentativnih boćarskih zvijezda iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pa krenimo redom.

Boje metkovskog boćarskog prvoligaša u novoj sezoni branit će Luka Gašpar, dosadašnji član BK Ploče, osvajač srebrne medalje s Europskog prvenstva u preciznom izbijanju te višestruki prvak Hrvatske u više disciplina. Taj 18-godišnjak bit će bez sumnje jedan od najvažnijih igrača za momčad trenera Joze Bebića.

Metkoviću je pristupio i Mate Čorluka, devetnaestogodišnji bivši član HE Dubrovnik, juniorski reprezentativac BiH i osvajač dvije brončane medalje na Svjetskim prvenstvima, inače član BK Grude (BiH).

Treća prinova BK Metković je Bruno Jurica iz BK Čapljina, prvaka Bosne i Hercegovine.

Novost je i da su iz kluba otišli Željko Vladimir u HE Dubrovnik i Marin Vučković u BK Vrućica Trpanj. Pripreme boćara Metkovića počet će u rujnu.

Tekst: Pero Jakić / Metković NEWS

Foto: Boćarski klub Metković

BK METKOVIĆ UKNJIŽIO JOŠ JEDNU POBJEDU

Boćari ispunili obećanja, na zimski odmor s devet bodova

Objavljeno prije

Boćarski klub Metković

U subotu je u Boćarskom domu u Metkoviću odigrana utakmica između BK Metković i Dugopolja, a radilo se o odgođenom susretu iz prvoga kola. Metkovci su bili daleko bolji te su s 18:8 pobijedili goste. Svi igrači pružili su na završetku natjecanja u ovoj godini (jesenski dio prvenstva nastavit će se 19.siječnja), svoj maksimum, izgarali su za svaki poen i na kraju stigli do tri nova boda. Sada ih imaju ukupno devet, i nalaze se na petom mjestu na ljestvici 1.HBL.

U prvim igrama rezultat je bio 5:3 za Metković, a potom su ostvarene pobjede u svim disciplinama, osim u jednom preciznom i jednom krugu, dok je jedna ‘guma’ završila neodlučeno.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije