Ostanimo u kontaktu

7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene sve točke dnevnog reda, raspravu izazvala odluka o prikupljanju miješanog otpada

Objavljeno prije

Sedma sjednica Grada MetkovićaDanas je u Zgradi političkih stranaka održana 7. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda.

Najveća rasprava se povela oko prve točke Dnevnog reda, Prikupljanju miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom Grada Metkovića. Na vidjelo je izašla odluka Gradskog vijeća Grada Metkovića iz 2016. godine kada je tadašnja gradska vlast izmjenama i dopunama prostornog plana omogućila privatnoj firmi ‘Retabl’ bavljenje gospodarenja otpadom u centru grada – iza zgrade suda. Samim tim, kako je otkriveno, spomenuta firma je aplicirala na potpore, tako da ako Grad Metković sada želi raditi sortirnicu otpada to mora činiti o svome trošku, što znači da ostaje bez oko 4,5 milijuna kuna apliciranih sredstava, jer na istom području ne mogu aplicirati dvije sortirnice, otkrio je gradonačelnik Dalibor Milan. U povedenoj raspravi vijećnik Stipo Gabrić je zatražio od Gradskog vijeća da se donese odluka kojom se u centru grada zabranjuje gospodarenje otpadom, te dodao da treba pogledati tko je bio jedan od financijera bivše gradske vlasti na izborima i da će tada svima sve biti jasno. (video 41:00 min)

Nadalje, usvojena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravantelja/ice Prirodoslovnog muzeja Metković, kao i prijedlog o koncesiji za dimnjačarsku djelatnost na području Metkovića.

U odgovorima na vijećnička pitanja saznalo se da će se uskoro zaposliti još jedan prometni redar te da je za rješavanje problema nastalih nakon otvaranja MCGP Metković zaduženo povjerenstvo na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom. Dan je i prijedlog da se pokrene višestranačka ili neovisna istraga zbog čega su metkovski poljoprivrednici ostali bez naknada nakon štete nastale zbog mraza prošle godine.

Metković News uživo je prenosio sjednicu na svojoj Facebook stranici te ju možete pogledati ovdje:

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije