Ostanimo u kontaktu

KINO STARTALO SA PROJEKCIJAMA

Svečano otvaranje Kina Pobjeda u Metkoviću

Objavljeno prije

Svečano otvaranje Kina Pobjeda u Metkoviću

Vidno ushićen ravnatelj Ustanove za kulturu i šport, Milan Kapović, kroz jedan retrospektivni govor povezao je Kino Pobjeda sa generacijama Metkovaca koji su filmsku kulturu brusili, upravo pred velikim ekranom identičnog naziva. Jaka je spona između građana i kina, koji je tamo negdje iza ratnih godina nestao i uz predizborno obećanje sadašnje vladajuće garniture, ponovo otvara svoja vrata. Kapović je zahvalio ljudima koji su nesebičnim radom i potporom pomogli da se ovaj bitan događaj dogodi, da neke nove generacije, koje su na žalost sticale naviku gledanja velikog platna u nekim drugim sredinama, to danas mogu i svom gradu. Zahvalio je i Ministarstvu kulture RH, te pozvao izaslanika ministrice gosp. Valentina Dujmovića koji se nazočnima prigodno obratio. Na kraju, Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića, podijelio je radost otvaranja: Danas ovom projekcijom vraćamao izgubljeno svome gradu, čaroliju filmskog odrastanja prepuštamo nekim novim metkovskim klincima, – poručio je Petrov.

Na kraju svečanog otvaranja pušteno je par trailera, kako bi gosti stekli puni dojam i uživali u modernom digitalnom kinu. Kinu želimo da sa najnovijim i najboljim filmskim  ostvarenjima puni svoju dvoranu na zadovoljstvo svih građana Metkovića i šireg okruženja.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije