Ostanimo u kontaktu

DUBROVNIK - BANJA LUKA

Šestorica Metkovaca u Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II

Objavljeno prije

Biciklijada_M_04

Jutros je iz Dubrovnika, točnije ispred kipa sv. Ivana Pavla II u Gružu, prema Banja Luci (BiH) krenula skupina metkovskih biciklista. Riječ je o šestorici Metkovaca, Anti Brozoviću, Josipu Kiridžiji, Davoru Gnječu, Antoniju Crnčeviću, Mariju Bebiću i Tonćiju Gnječu, čiji je cilj, uz kanonizaciju Ivana Pavla II, proći gradove koje je na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom svoga pontifikata pohodio papa Wojtyla.

Riječ je o Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II – Marija Zvijezda, koju organizira Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa, pod geslom Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi.

Prije polaska bicikliste je ispred papinog kipa blagoslovio župnik Župe sv. Križa fra Mihael Mario Tolj, koji ih je za uspromenu darovao medaljonom s likom Ivana Pavla II., dok su biciklisti preko župnika dubrovačkom biskupu, mons Mati Uziniću poslali majicu biciklijade kao simbol uzajamne duhovne i molitvene povezanosti.

Biciklisti bi danas trebala stići do Metkovića, gdje će prenoćiti i sutra krenuti prema Kupresu. Treći dan bi trebali doći do Jajca te četvrti dan do konačnog cilja, Petričevca u Banja Luci. Tamo će se u subotu, 3. svibnja, susresti s biciklistima koji su iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra/Šibenika, Splita i Sarajeva krenuli prema istom cilju. Dubrovačka trasa duga je 450 km.

Angelina Tadić / Dubrovačka biskupija

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije