DUBROVNIK - BANJA LUKA

Šestorica Metkovaca u Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II

Jutros su iz Dubrovnika prema Banja Luci krenula šestorica metkovskih biciklista čiji je cilj proći gradove koje je za svoga pontifikata pohodio papa Wojtyla

Objavljeno 30. travnja 2014. u kategorijama: Foto Galerija, Lifestyle, News.

Biciklijada_M_04

Galerija

Jutros je iz Dubrovnika, točnije ispred kipa sv. Ivana Pavla II u Gružu, prema Banja Luci (BiH) krenula skupina metkovskih biciklista. Riječ je o šestorici Metkovaca, Anti Brozoviću, Josipu Kiridžiji, Davoru Gnječu, Antoniju Crnčeviću, Mariju Bebiću i Tonćiju Gnječu, čiji je cilj, uz kanonizaciju Ivana Pavla II, proći gradove koje je na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom svoga pontifikata pohodio papa Wojtyla.

Riječ je o Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II – Marija Zvijezda, koju organizira Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa, pod geslom Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi.

Prije polaska bicikliste je ispred papinog kipa blagoslovio župnik Župe sv. Križa fra Mihael Mario Tolj, koji ih je za uspromenu darovao medaljonom s likom Ivana Pavla II., dok su biciklisti preko župnika dubrovačkom biskupu, mons Mati Uziniću poslali majicu biciklijade kao simbol uzajamne duhovne i molitvene povezanosti.

Biciklisti bi danas trebala stići do Metkovića, gdje će prenoćiti i sutra krenuti prema Kupresu. Treći dan bi trebali doći do Jajca te četvrti dan do konačnog cilja, Petričevca u Banja Luci. Tamo će se u subotu, 3. svibnja, susresti s biciklistima koji su iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra/Šibenika, Splita i Sarajeva krenuli prema istom cilju. Dubrovačka trasa duga je 450 km.

Angelina Tadić / Dubrovačka biskupija

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari