Ostanimo u kontaktu

NOĆ MUZEJA

Prirodoslovni muzej Metković pripremio zanimljiv program

Objavljeno prije

Prirodoslovni muzej - Onitološka zbirka

Ovogodišnja tema Prirodoslovnog muzeja Metković, u Noći muzeja, biti će ono skriveno, u mraku, iza drugih, pa i ono što je tako maleno da nam treba pomoć da bismo to vidjeli.

“Bioteka u pokretu” projekt je udruge pokrenut u studenom 2012. godine. Obuhvaća znanstvene radionice iz područja botanike, zoologije, svijeta molekula, čovjeka i zaštite okoliša. Namijenjene su svim osnovnoškolcima, a obuhvaćaju pripremu i provođenje radionica koje će djeci približiti brojne biološke teme na vrlo zanimljiv, pristupačan, edukativan i eksperimentalan način.

U predviđenom programu od 18-23 sata, Bioteka će se predstaviti sa svoje dvije radionice: Slasna DNA i Skrivene boje lišća.

Slasna DNA
Što je to DNA, zašto je ona važna te možemo li ju vidjeti? Polaznici ove radionice izolirat će vlastitu DNA iz sline, a zatim ju u malim epruvetama spremiti i ponijeti kući.

Skrivene boje lišća
Radionica je koja otkriva jesu li listovi biljaka zaista te boje koje vidimo. Uz jednostavne metode eksperimentalnog rada i malo truda, na površinu će isplivati boje koje nismo uočili na prvi pogled.

Oba pokusa obuhvaćaju jednostavan i svima dostupan pribor kojim se posjetiteljima želi približiti znanost kao jednostavnu i zabavnu, te kao nešto u čemu bi se i sami mogli okušati. Ovakve radionice u kojima svatko samostalno ima priliku napraviti znanstveni pokus i razumjeti ga, pravi je doprinos popularizaciji znanosti na našim prostorima.

Radionice vodi koordinatorica programa radionica za djecu i mlade Kristina Duvnjak, prof. biologije i koordinatorica programa popularizacije znanosti udruge Bioteka Behija Salkić, mag. biol. exp.

ZBOG OGRANIČENOG PROSTORA I TEHNIČKIH MOGUĆNOSTI MOLIMO ZAINTERESIRANE DA SE ZA RADIONICE PRIJAVE NA BROJ 020 682 110.

Najčitanije