Ostanimo u kontaktu

POČELO MASOVNO CIJEPLJENJE U METKOVIĆU

Štimac: Organizirani smo jako dobro, sve službe su na terenu i rade svoj posao

Objavljeno prije

Kako je i najavljeno, Dom zdravlja Metković u suradnji sa liječnicima obiteljske medicine i Zavodom za javno zdravstvo DNŽ ove subote je započeo sa provođenjem masovnog cijepljenja stanovništva u Metkoviću.

Punkt za cijepljenje organiziran je u Školskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, a izvodit će ga posebno organizirani timovi cijepitelja, pod nadzorom epidemiološke službe Metković.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, gosp. Mihovil Štimac u razgovoru nam otkriva kako je ovo prva subota i za danas je pripremljeno 400 doza Pfizer cjepiva, a u narednim danima se nada većem broju cjepiva, kako bi se procijepio što veći broj ljudi.

– Organizirani smo jako dobro. Imamo tu predstavnike Doma zdravlja Metković, Zavoda za javno zdravstvo, Crvenog križa, tako da su sve službe na terenu i rade svoj posao. Cijepimo po ordinacijama po abecedi, 45 minuta za 44 pacijenta jedne ordinacije, što je nekakav standard koji se u Hrvatskoj primjenjuje, – rekao je Štimac te dodao kako je Sportska dvorana izabrana upravo radi prozračenosti, održavanja socijalne distance te odvojenog ulaza i izlaza.

Potrebno je naglasiti da se na cijepljenje dolazi organizirano, što znači da liječnik obiteljske medicine unaprijed obavještava svoje pacijente o točno određenom terminu cijepljenja.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije