Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Održana završna svečanost projekta Maths Routes Around Europe i Dana otvorenih vrata

Objavljeno prije

U petak, 10. svibnja održana je završna svečanost Erasmus+ projekta Math Routes Around Europe i Dana otvorenih vrata Gimnazije Metković i povodom Dana Europe u Školskoj sportskoj dvorani.

Program je otvorio Simfonijski orkestar Umjetničke škole Luke Sorkočevića s dirigentom Slobodan Begićem. S orkestrom su nastupale Mara Margaretić, Sara Medić, Paula Bukvić, Ivo Baule, Katarina Mrvalj i Ines Begić. Voditeljica programa bila je Judita Mustapić.

Profesorica Ana Dragović potom je uručila nagrade i pohvalnice učenicima koji su najuspješnije rješavali njezine izazove tijekom trajanja projekta.

Nakon službenoga dijela završne svečanosti uslijedio je Eurosong u organizaciji profesorice Suzane Nižić i Luke Grgića. Voditelji Eurosonga su bili: Lana Čupić, Nikola Čupić, Matija Dominiković i Sara Jerković. Učenici su pjevali zapažene pjesme s Eurosonga zemalja sudionica projekta Maths Routes Around Europe: Velike Britanije, Portugala, Španjolske, Poljske, Italije i Hrvatske.

U sklopu Eurosonga nastupili su:

Portugal – Amar Pelos Dois (Ivan Vladimir)
Hrvatska – Marija Magdalena (Marija Previšić)
Poljska – Nie Zapomnji (Nikol Kešina)
Italija – Di Sole e D’azzurro ( Marija Previšić)
Španjolska – Tu Cancion (Iva Tomić i Ivan Vladimir)
UK – Love Shine a Light (Prof. Suzana Nizić, Antonela Dragobratović, Ljubica Jerković, Angela Ćelić i Ana Dragović)

GRADSKI PARK

Otvoren 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u Gradskom parku u Metkoviću otvoren je 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u organizaciji Udruge Dobra. Sajam su otvorili načelnica Općine Zažablje Maja Perleta Vrnoga i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Otvaranju sajma su pridonijeli svi uzrasti KUD-a Metković koji su svojim točkama uveličali otvaranje.

Predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović nam je rekla nešto više o samom sajmu:

‘Sajam se održava u sklopu projekta Aktiva – Pozitiva 2 kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Eko rural se financira sredstvima Grada Metkovića. Cilj ove manifestacije je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanje običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina sa zainteresiranim posjetiteljima.’

Trenutno se na sajmu predstavlja oko 30 izlagača s različitim autohtonim proizvodima, suhomesnatim proizvodima, eko proizvodima i rukotvorima. Ukoliko ste u prilici imate još vremena posjetiti Eko rural i pogledati što sve nudi, a u međuvremenu pogledajte našu galeriju s otvorenja sajma:

Nastavi čitati

Najčitanije