Ostanimo u kontaktu

DAN SPOMENA NA POGINULE BRANITELJE IZ METKOVIĆA

Neizmjerna vam hvala, počivajte u miru Božjem

Objavljeno prije

Poginuli Hrvatski branitelji grada Metkovića

Ante Rebac, Stipe Buljubašić, Vlaho Maslović, Ivan Jelinić, Mario Bebić, Dražen Kozina, Boro Brečić, Hrvoje Ilić, Ante Petrušić, Ante Kuran, Marijo Jadreško, Ante Taslak, Eugen Erjauc, Ivica Prusac, Draženko Pleše, Mato Dodig, Marinko Jurko i Vice Marević, položili su svoje živote za slobodu svoga grada, svoje Neretve i cijele domovine Hrvatske, u razdoblju od 1991. do 1996.godine.

spomenik_braniteljima

Osamnaest heroja Domovinskog rata živjeli su, radili, maštali, gradili kuće, ili stvarali obitelji.

U trenucima povijesne ugroženosti Grada i Domovine, krenuli su u nametnuti nam rat hrabro, ponosno i odgovorno. Obavljali su svoje ratne zadaće riskirajući nebrojeno puta svoje živote, ali su znali zbog čega to rade. I ničega se nisu bojali. Neke sam poučavao, a s nekima bio više od prijatelja. Na njihovim licima u prvim danima rata nisam zamjećivao ni tugu ni strah, samo odlučnost i optimizam da će jednog dana sve nas ogrijati sunce slobode i da ćemo se osloboditi neprijateljskog obruča, okupatorskih metaka, bombi, tenkova i zrakoplova.

Njihove obitelji, djevojke, supruge i djeca, čekali su njihove povrtake s bojišnica i makar dan dva odmora.

Nažalost, naši vitezovi nisu dočekali kraj rata. Ginuli su i u crno zavijali svoje obitelji i svoj grad. Njihovu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti i stalno ih se trebamo sjećati. I ne samo sjećati se, već o njihovim herojstvima treba pisati, i govoriti mladoj populaciji koja bez toga teško može upoznati svoju povijest i  voljeti svoju Hrvatsku. Ne smiju se zaboraviti ni njihove obitelji koje žive u sjećanjima na tragične događaje i nenadoknadive gubitke, i koje sa suzama u očima odlaze na počinak ili čekaju nova jutra.

Neka Vam je laka hrvatska zemlja dragi naši prijatelji !

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije