Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PROJEKTI OD IZNIMNE VAŽNOSTI

Gradonačelnik Milan u pratnji župana Dobroslavića i njegovih zamjenika obišao radove na Lapidariju i Dnevnoj bolnici

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u pratnji župana Nikole Dobroslavića i njegovih zamjenika Joška Cebala i Žane Marević obišao radove na dva projekta – izgradnji Lapidarija Narona u Vidu te izgradnji Dnevne bolnice Metković.

Iako su projekti iz različitih područja, zajedničko im je što će itekako unaprijediti kvalitetu života svih nas, kako građana Metkovića, tako i doline Neretve, istaknuo je Milan:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Radovi na izgradnji nove zgrade Arheološkoga muzeja Narona u Vidu vrijedni su gotovo 44 milijuna kuna, a po njihovom završetku dobit ćemo nove muzejske sadržaje, mogućnost za dodatne znanstvene studije te bogatiju turističku ponudu koja će omogućiti dodatni gospodarski razvoj.

Dnevnu bolnicu u Metkoviću godinama čekamo, a veseli me to što će radovi biti gotovi do 1. studenoga. Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se građanima omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U prostoru Dnevne bolnice bit će smješten i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, odnosno Centar za ranu intervenciju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje!

Oba projekta dokaz su kako se sinergijom nacionalne, županijske i lokalne razine mogu realizirati odlični projekti s konkretnim rezultatima te na dobrobit svih građana, – zakljzčio je Milan.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Zadovoljstvo dinamikom radova istaknuo je i župan Dobroslavić koji je naglasio kako od sutra počinje i rad cjelogodišnje hitne helikopterske službe.

– Zadovoljni smo dinamikom radova na Dnevnoj bolnici. Također, želim istaknuti kako sutra s radom započinje i cjelogodišnja hitna helikopterska služna koja je ogroman korak u postizanju našega cilja, a to je da sve hitne slučajeve zbrinemo unutar zlatnoga sata, – naglasio je župan Dobroslavić.

ROKO TOLIĆ 740/300px

JVP METKOVIĆ BOGATIJI ZA NOVO VOZILO

Gradonačelnik Milan vatrogascima uručio ključeve novoga vozila s ljestvama, vrijednog 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Vatrogasna zajednica Grada Metkovića dobila je novo vozilo s ljestvama, a ključeve je zapovjedniku Juri Pilju danas predao gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost županijskoga vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, pripadnika JVP-a Metković te članova DVD-a Metković i DVD-a Vid.

Nove auto-ljestve, ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, nabavljene su sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Metkovića koju financira Grad Metković, a s rasponom od 32 metra omogućit će metkovskim vatrogascima pristup svim zgradama u slučaju požara te drugih nesreća.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Vrlo je bitno naglasiti da će novo vozilo povećati sigurnost svih naših građana. Ovo je nastavak ulaganja Grada Metkovića u razvoj vatrogastva, za što smo u protekle četiri godine izdvojili više od 2,8 milijuna kuna. Ovo vozilo ujedno je i treće koje smo nabavili, a uskoro u Metković stiže i četvrto, tzv. šumsko vozilo. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ponosan sam što sam danas imao priliku sudjelovati i u demonstraciji rada novih auto-ljestvi, a našim vatrogascima u budućnosti želim što više vježbi, a što manje intervencija, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan prilikom primopredaje vozila.

Zadovoljstvo novim vozilom istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Metkovića Jure Pilj.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Ove ljestve su vrlo bitne za operativnu sposobnost bilo koje postrojbe, što se dosada više puta pokazalo u raznim intervencijama. Vrijedne su 400 tisuća kn, a ako spase samo jedan život ispunit će svoju funkciju. Zahvaljujem se Gradu Metkoviću, bez kojega ovo ne bi bilo moguće, – kazao je Pilj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije