Ostanimo u kontaktu

UŽIVANCIJA

Brod ‘Peregrine Dalmatia’ počeo s jednodnevnim izletima Metković – Pelješac

Objavljeno prije

Nekada su u Metkoviću i okolici bili popularni odlasci brodom na kupanje u Trpanj i na Pelješac. Bile su to prave fešte i doživljaji koji bi se mogli oživjeti u ovom koronom obilježenom vremenu. Naime, novo u ponudi stanovnicima doline Neretve i šireg okruženja su jednodnevni izleti brodom, kruzerom Peregrine Dalmatia na relaciji Metković – poluotok Pelješac.

Danas smo sudjelovali na promotivnom isplovljavanju, a od srijede, 29 srpnja, počet će redoviti izleti s polaskom u 9 sati s Velike rive u Metkoviću.

Cijena izleta za odrasle je 490 kuna po osobi, a za djecu od 4 do 10 godina 300 kuna. Cijena uključuje piće dobrodošlice i snack te ručak s uključenim jednim pićem, tijekom izleta otvoren šank po cijenama u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Brod Peregrine Dalmatia je luksuzni kruzer, dug 39 m, koji na višednevna krstarenja Jadranom vozi turiste iz Australije. Iako je rasprodan već za iduću sezonu, ove godine zbog situacije s korona virusom i obustave letova s Australijom otkazana je cijela sezona.

Vlasnik broda Roko Mandić iz Omiša te Matea Tolić i Dragan Tolić iz turističkog obrta Neretva Info odlučili su takvu situaciju pretvoriti u priliku prvenstveno lokalnim stanovnicima Neretve i gravitirajućih područja da dožive jedinstvene jednodnevne izlete na kupanje. Brod bi polazio iz Metkovića, plovio Neretvom te preko Neretvanskog kanala do plaža na Pelješcu.

Izletnicima bi se na brodu usluživali piće i hrana a kupali bi se s usidrenog broda. Posebnost ovog izleta je što će brod krcati najviše 40 gostiju kojima će na raspolaganju biti sav komfor ovakvog broda, tri palube, i svatko će moći stvorit svoj kutak privatnosti, što je itekako važno kod pridržavanja preporučenih i propisanih mjera ponašanja glede korona virusa.

Kontakt: Facebook – Peregrine Dalmatia, mob. 098/920 – 6360.

EKO-INOVACIJE ZA INOVATIVNO I KONKURENTNO POSLOVANJE

EIT FOOD Awareness day u Metkoviću

Objavljeno prije

Grad Metković poziva zainteresirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva na EIT FOOD Awareness day u Metkoviću 18.lipnja 2021. godine, u Galeriji Gradskog kulturnog središta, s početkom u 13:00 sati.  Događaj je organiziran u sklopu projekta „dRural-tržište usluga za europska digitalna područja“ čija je provedba započela u siječnju 2021.

TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka već je četiri godine nacionalni EIT Food HUB za područje Hrvatske. Ove godine, u suradnji s Gradom Metkovićem, organizira predmetni događaj.

Glavni cilj „dRural projekta“ je razviti i implementirati tržište digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga u kojem će Grad Metković razviti koncept virtualne tržnice.

U sinergiji s programom dRural, na događaju će se govoriti o važnosti ekološke održivosti i zaštite intelektualnog vlasništva, kao i o  mogućnostima koje pružaju EU projekti. Uz spomenuto, održat će se i panel rasprava na temu „Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural“?

Prijava na događaj je obavezna, a prijaviti se možete OVDJE.

Provedba projekta će trajati do lipnja 2024. godine, a financiran je iz programa Obzor 2020. Europske unije koji obuhvaća područje istraživanja i inovacija u razdoblju 2014.-2020.

Raspored i satnica predavanja

13:00-13:30 Registracija sudionika

13:30-14:00 Uvodni govor- Ivica Puljak; Predstavnik Dubrovačko neretvanske županije

14:00-14:30 Uvod u aktivnosti inicijative EIT Food u Hrvatskoj – Ivana Dumančić, Tera Tehnopolis d.o.o.

14:30-16:00 Što je sve potrebno za razvoj konkurentnog i održivog poslovanja u proizvodnji hrane?
Važnost ekološke održivosti i zaštita intelektualnog vlasništva- Ivan Štefanić, Tera Tehnopolis d.o.o
Zašto je važno učiti od drugih? – Ana Nikšić, Birgit Boehning, Tera Tehnopolis d.o.o.

16:00-16:30 Panel rasprava
Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural?
Moderator: Ivan Štefanić
Panelisti: Ivica Puljak, Ana Šarić,

16:30-17:00 Pitanja i odgovori

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije