Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

DOK JEDNI DRUGIMA UZVRAĆAJU POGRANIČNO STANOVNIŠTVO PATI

BiH uvodi obavezni PCR test za susjede prilikom ulaska preko granice

Objavljeno prije

Kako je Republika Hrvatska navodno produžila obaveza PCR testa prilikom ulaska u državu do siječnja 2021. susjedi iz BiH uzvraćaju udarac.

Naime, Federalno ministarstvo zdravstva uputilo je zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za uvođenje PCR testa za građen drugih zemalja koji žele ući u BiH, informaciju je za Oslobođenje potvrdio i zamjenik federalnog ministra zdravstva, Goran Čerkez.

Čerkez je rekao da je prije svega ova odluka donesena jer je u susjednim zemljama kritična situacija kada je riječ o broju zaraženih koronavirusom, te da ovim postupkom umanjuju rizik za njihovo stanovništvo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na koncu možemo konstatirati, dok jedni drugima uzvraćaju istom mjerom, možda i ne, samo jedno je sigurno, pogranično stanovništvu pati i remeti mu se svakodnevni život.

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije