Ostanimo u kontaktu

DOK JEDNI DRUGIMA UZVRAĆAJU POGRANIČNO STANOVNIŠTVO PATI

BiH uvodi obavezni PCR test za susjede prilikom ulaska preko granice

Objavljeno prije

Kako je Republika Hrvatska navodno produžila obaveza PCR testa prilikom ulaska u državu do siječnja 2021. susjedi iz BiH uzvraćaju udarac.

Naime, Federalno ministarstvo zdravstva uputilo je zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za uvođenje PCR testa za građen drugih zemalja koji žele ući u BiH, informaciju je za Oslobođenje potvrdio i zamjenik federalnog ministra zdravstva, Goran Čerkez.

Čerkez je rekao da je prije svega ova odluka donesena jer je u susjednim zemljama kritična situacija kada je riječ o broju zaraženih koronavirusom, te da ovim postupkom umanjuju rizik za njihovo stanovništvo.

Na koncu možemo konstatirati, dok jedni drugima uzvraćaju istom mjerom, možda i ne, samo jedno je sigurno, pogranično stanovništvu pati i remeti mu se svakodnevni život.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije