Ostanimo u kontaktu

NAKON 46 GODINA UREĐENA MALA RIVA

Asfaltirana Mala riva i Trga kralja Tomislava, uskoro počinju radovi na kružnim tokovima

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Asfaltiranjem Male rive, Trga kralja TomislavaUlice Hrvatskih iseljenika dovršeni su radovi na ‘ušminkavanju’ tog dijela grada, spoju centralnog gradskog trga s rivom u Metkoviću.

Slijedi ‘final touch’, ocrtavanje asfaltiranih površina i Mala riva će zablistati nakon nepunih 46 godina, kada je posljednji put uređena na dan grada Metkovića 1973. godine.

U kratkom razgovoru gradonačelnik Dalibor Milan nam je otkrio kako se po završetku ovog projekta kreće s rekonstrukcijom Ulice Ante Starčevića i izgradnjom dvaju kružnih tokova na križanjima s ulicama don Radovana Jerkovića i Ulicom Kralja Zvonimira i Matice Hrvatske.

Novi izgled nakon dovršetka radova pogledajte u našoj foto-galeriji:

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U tijeku su aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt Zdrav za 5 kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

PU Dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
POLJOPROMET – Čestitka 2019

Najčitanije