Ostanimo u kontaktu

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

APSTRAKTNA UMJETNOST

Ivica Ivaniš Kulija predstavio svoju novu umjetničku kolekciju ‘Akrilici 2020’

Objavljeno prije

Metkovski umjetnik, Ivica Ivaniš Kulija u utorak se u galeriji GKS-a predstavio svojom novom umjetničkom kolekcijom, naziva ‘Akrilici 2020‘. Riječ je o apstraktnoj umjetnosti slikanoj akrilnom bojama.

Izložbu je uvodnom riječi otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport, Zrinka Mijoč, a o samom umjetniku i tehnici stvaranja više je govorila profesorica Dubravka Šešelj. Kako je riječ o apstraktnoj umjetnosti, profesorica Šešelj je naglasila kako se svi varaju misleći da je apstraktnu umjetnost lako slikati. Upravo suprotno, istaknula je profesorica, jer apstraktna umjetnost zahtjeva puno veće umijeće, te pritom Kulijine radove okarakterizirala kao vrlo kvalitetne.

Svoju prvu samostalnu izložbu Kulija je postavio još davne 1988. godine, a ovu 29-tu po redu možete pogledati u galeriji GKS-a Metković narednih desetak dana.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije