Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

FACEBOOK

Metkovske zabejancije – najpopularnija lokalna fb grupa

Objavljeno prije

metkovske-zabejancije-1

Facebook grupa Metkovske zabejancije, osnovana prije 4 mjeseca, dobila je i svog 3000-tog člana. Doista, hvale vrijedno, posebno jer u grupi ne djeluju samo administratori, već i mnogi članovi koji svojim pričama i sjećanjima aktivno sudjeluju i time čine grupu jedinstvenom.

Kada sam prvi put pogledao postove Metkovskih zabejancija, pomislio sam da je to tek jedna u nizu sličnih grupa koja se bazira na vicevima o plavušama, Sulji i Muji… No, iskreno, ostao sam nemalo iznenađen, kada su se počele pojavljivati priče o legendama Metkovića, ljudima koji već dugo nisu među nama, no za života su ostavili neizbrisiv trag. Članovi grupe, Metkovci i ostali razasuti diljem svijeta, svakodnevno su počeli pratiti “storije” o Metkoviću nekad i sada.

Vinko Vuković Liska i njegovi administratori Ivana Srna, Mihaela Miki Krtalić i Romana Čović pokušali su vratiti duh onog starog Metkovića, pjace, Predolca, Neretve, rukometa, pa sve do legendi desne obale grada koji su svojim dosjetkama, nasmijavali generacije metkovskog puka. Prenose se neke pučke priče, tradicija, prisjećamo se ljudi koji su bili srce i duša pjace i šušura Metkovića. U razgovoru s Vinkom Vukovićem Liskom, doznao sam, da je u pripremi i knjiga koja će popratiti najbolje postove iz Metkovskih zabejancija i time će se zaokružiti lijep opus tradicije i humora.

Ekipi koja uređuje Metkovske zabejancije želim uspjeh u daljnjem radu i još 3000 članova. Neka se metkovski dobri glas, i još bolje zajebancije daleko čuju. Ekipa, evala…

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije