Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva uspješna na kraju druge prvoligaške sezone

Objavljeno prije

ŽNK Neretva - ŽNK Split 2

Da je prije četiri godine netko rekao kako će novoosnovani ŽNK Neretva u kratkom razdoblju biti u vrhu elitnog razreda hrvatskog ženskog nogometa, teško da bi se u to moglo povjerovati. Ipak, vjerovali su osnivači kluba i igračice koje su se prihvatile ozbiljnog vježbanja i igranja, pa su tako na kraju druge prvoligaške sezone osvojile peto mjesto s 27 bodova, ili dva boda manje od četvrtoplasirane Rijeke. Prva tri mjesta pripala su Osijeku, Splitu i Agramu.

Međutim, da utakmica Neretva-Marjan nije registrirana s 0:3 za Marjan a k tome je Neretvi oduzet jedan bod iako je Neretva u Metkoviću slavila s 4:0, s ta četiri boda Neretva bi bila na četvrtom mjestu!

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Tijekom sezone Metkovke su na svom terenu pobijedile Katarinu Zrinski (4:0), Marjan s 4:0 (registrirano s 0:3), Agram (3:2), Trnavu sa 6:0, Pregradu 4:0, a u gostima Viktoriju s 1:4, Tranavu 0:3, Pregradu 0:4 i Marjan (4:5). Izgubile su od Agrama u Zagrebu (8:0), Splita kod kuće 0:3, Osijeka u Osijeku s 10:0, Splita u Splitu 10:1 i Osijeka u Metkoviću s 0:10. Nedlučeno je bilo u susretima s Rijekom 1:1 i :1:1, s Viktorijom u Metkoviću 1:1, te Katarinom Zrinskom u gostima 0:0!

Ako se usporede uvjeti i igrački kadar Osijeka, Splita i Agrama s Neretvinim, tada uspjeh kluba iz doline Neretve dobiva na specifičnoj težini.

Sveznalica 7400xXpx

O protekloj sezoni i stanju u klubu više nam je rekao Duško Mijoč, trener koji je uz Antu Markotu umnogome doprinosio rezultatima i uspjesima kluba.

– Prije početka sezone napustile su nas Čubić i Žilić, a došle su Bakalar i Čuljak, koje su se nažalost ozlijedile. Zato su priliku dobile neke mlade igračice koje su te prilike iskoristile. Da nam nisu oduzeli četiri boda bili bismo na poziciji broj 4, ali i ovako je dobro.

Osvojili smo ukupno 10 bodova više (računajući i oduzete), poboljšali smo igru u svim linijama i pravcima i općenito igrali smo bolji i kvalitetniji nogomet. Igračice su postizale golove i iz igre a ne samo iz prekida, i nisu pogađale samo igračice iz vrha napada već i one iz vezne linije.

Naša reprezentativka Veronika Terzić pogađala je čak 17 puta, istaknula se i Marija Herceg, Nina Mijoč, Merima Tanović… Vratarka Jelena Kešina po mnogima je prva vratarka lige pa ne čudi što je pošto poto želi Osijek, ali i neki drugi klubovi. U ekipi su se ustalile mlade Josipa i Ana Marija Jurković. Velika je stvar da su u krugu reprezentacije naše igračice Veronika Terzić i Helena Perić (U-23), zatim Gabrijela Dugandžić (U-17) i Franciska Markota U-17 Bosne i Hercegovine. Očekujem da će vrlo brzo poziv u seniorsku vrstu dobiti i Jelena Kešina te Mandić za U-17 – ponosno će Duško Mioč.

Naravno, nije lako biti trenerom mlade ekipe iz maloga grada, a posebno ženske. Naime, Split, Zagreb, ili Osijek su veće sredine pa klubovi imaju mogućnst većeg izbora odnosno  selekcije. S druge strane igračice Neretve često ne mogu trenirati zbog obveza u školi ili na poslu. Osim toga, nakon srednje škole odlaze. One koje ostaju svoju darovitost daruju klubu u kojemu vježbaju, bez obzira na teškoće. One vole sport, vole nogomet i dokazivanje na terenima širom Hrvatske.

Stoga sportski direktor Ante Boras kaže:

– Nije lako ni upravi ni igračicama, ali kad se nešto voli onda mu se daruje puno toga. Zbog toga smo stigli i do spomenutih rezultata i priznanja u svijetu ženskog nogometa. Danas u našem klubu vježba 70 igračica različitih uzrasta. S mladima uspješno vježba Josip Radić. Za vježbanje u našem klubu svoj interes pokazuju djeca i roditelji od Mostara do Vrgorca. Učinit ćemo sve da ih bude što više i da Metković postane centar ženskog nogometa. Znate li da je Neretva što se gledatelja tiče najposjećeniji ženski nogometni klub u Hrvatskoj? Za naše uspjehe i napredak uvelike je zaslužan Ivica Mijoč Žabac koji nam osigurava prijevoz. Ujedno se zahvaljujemo svim ostalim sponzorima, a posebno Ljekarni Draženović koja nam pomaže već četiri godine. Želimo osnažiti upravljačku i igračku strukturu kako bismo bili  u svakom smislu još bolji i konkretniji – završio je svoj osvrt Boras.

piše: Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije