Ostanimo u kontaktu

DODIJELJENE MEDALJE

Završeno Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

Dodjelom medalja za vožnje drugoga dana natjecanja te pehara ukupnim pobjednicima završeno je Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu koje se jučer i danas održavalo u Metkoviću.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, zatvaranju prvenstva prisustvovao je pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Zlatnu medalju u kategoriji seniora u kajaku na 20 km osvojili su Miroslav Lipovac i Marin Lipovac iz kuba Olimpik. U taj klub otišle je i srebrena medalja koju su osvojili David Aračić i Denis Folvarek, a bronca je pripala predstavnicima kluba Oriolik Domuniku Kolundžiću i Dominiku Hečimoviću.

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlato je pripalo Karlu Pejiću i Ivanu Kneževiću Iz Oriolika, a srebro Benediktu Kolundžiću i Petru Kolundžiću, također iz Oriolika.

Ukupni pobjednici natjecanja u kategoriji kadeta su klub Marsonia, na drugom mjestu je Hrvatska Kostajnica, a treće dijele Belišće i Mračaj. U kategoriji juniora ukupni pobjednik je također Marsonia, a drugo mjesto dijele Olimpik i Oriolik. U kategoriji seniora pobjednik je Olimpik, na drugom mjestu je Marsonia, a na trećem Oriolik.

Prilikom zatvaranja Prvenstva, predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković zahvalio se na potpori prilikom organizacije Gradu Metkoviću, Sportskoj zajednici, Turističkoj zajednici, Veslačkom klubu Neretvanski gusar i predstavnicima vatrogasaca i HGSS-a te najavio najveći sportski događaj u povijesti Metkovića koji će se održati 2024. – Svjetsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu.

RUKOMET

Sin slavnog Slavka, Ivan Goluža potpisao za Metković Mehaniku

Objavljeno prije

Ostalo je još svega 13 dana do početka priprema metkovskih prvotimaca. U klubu kao i posljednjih skoro godinu dana stalno se nešto radi, ovog puta živo je pred dolazak sina našeg najtrofejnijeg rukometaša. Naravno, riječ je o sinu našeg igrača, kapetana, olimpijca i izbornika Slavke Goluže.

Ivan je osamnastogodišnjak potekao iz RK Zagreba, kako voli reći na njegovom rukometnom putu neizbježan je Metković te smatra kako je upravo naš klub najbolji izbor u Hrvatskoj za mladog igrača.

– Prepoznao sam viziju kluba i odlučio da je to najbolja situacija za profiliranje mene kao igrača. Metković je klub u kojem se osjećam kao doma, što i jesam. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i publike. Dolazim sa voljom i željom za napretkom i siguran sam da ću se boriti za svaku minutu. Posljednjih tjedana za vrijeme ljetne stanke sam u razgovorima sa trenerom i obzirom na dobru komunikaciju s njim ne mislim da se i u ekipi necu dobro snaći, – izjavio je Ivan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije