Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MAESTRAL ISKLJUČEN IZ LIGE

Više nego uzbudljiva završnica u Županijskoj i Trećoj nogometnoj ligi

Objavljeno prije

sport, nogomet, lopta, gol

Završnica nogometnih natjecanja u Prvoj županijskoj i Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi jug odavna nije bila tako zanimljiva i uzbudljiva.

U četvrtom stupnju natjecanja jesenski dio prvenstva kominski je Gusar završio na prvom mjestu, ali je u nastavku uslijedilo nekoliko slabijih igara pa je izgubljeno prvo mjesto koje je prihvatila Neretva, inače od samog početka prvenstva i najozbiljniji kandidat za kvalifikacije i povratak u 3. HNL Jug. Trenutačno Neretva i Orebić imaju po 41 bod, s naznakom da Neretva tri kola prije kraja mora u Orebić. Na trećem mjestu je Croatia s tri boda manje od Neretve i Orebića, dok je Gusar na četvrtom mjestu s četiri boda manje. Peta je Župa dubrovačka s pet bodova zaostatka, ali treba reći da će 25. travnja Neretva u goste Župi.

Zanimljivo je da je Croatia dobila šest bodova a da niti jedne sekunde nije provela na igralištu. Zbog nedolaska ONK Metkovića, upisana su joj 3, a zbog nedolaska Maestrala također tri boda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U ONK Metkoviću doznajemo da su nadležnim nogometnim tijelima uputili svu potrebitu dokumentaciju u kojoj detaljno obrazlažu razloge odustajanja od puta, te se  stoga nadaju povoljnom rješenju i utvrđivanju nadnevka za odigravanje nove utakmice.

Najgore je ipak prošao Maestral iz Krvavca koji je u prošlom kolu nije gostovao kod Croatie, te je bez borbe izgubio s 3:0. Kako je to bila druga utakmica na gostovanju na koju Maestral nije putovao, voditelji natjecanja isključili su Maestral iz lige.

Kako će se od sljedeće jeseni 1. ŽNL imati 12 umjesto 14 klubova, moguće je da uz Maestral u 2. ŽNL ispadnu još dva kluba. Druga županijska liga imala bi u novoj sezoni 8 klubova.

U 3. HNL u svakom kolu mijenja se izgled ljestvice i poredak. Vodi se ogorčena borba za prvo mjesto između Croatie iz Zmijavaca, i Primorca iz Biograda koji imaju 45, odnosno 42 boda, zatim Splita s 40 bodova. Međutim, određene izglede još uvijek ima i Zadar.

Na začelju vlada neizvjesnost oko ostanka jer je razlika u bodovima od devetog do 16 mjesta samo 4.

Županijski ligaši Neretvanac i GOŠK Dubrovnik 1919 imaju 23, odnosno 22 boda na 12 i 13 mjestu, dok su na samom dnu bivši drugoligaši Junak i Imotski sa po 21 bodom.

Dodajmo da će nogometašima Neretve u kvalifikacijama jedan od sigurnih takmaca biti Uskok koji u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinskoj ima 10 bodova prednosti ispred drugoplasirane momčadi.

Pero  Jakić

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije